Követem Design A mesterséges intelligencia átveszi a hatalmat a divatiparban?

A mesterséges intelligencia átveszi a hatalmat a divatiparban?

Promóció

Talán sokan úgy hiszik a divatiparban, hasonlóan a filmiparhoz és a színházhoz, élő emberek szükségesek a működéshez. A kifutón még lehet, de például egy-egy márka oldalán már alkalmaznak mesterségesen létrehozott modelleket. Japán, amely élen jár az ilyen típusú fejlesztésekben, bemutatta legújabb eredményeit.

Promóció
- Advertisement -

A valódi ember és a mesterséges intelligenciával generált arcok között szinte már lehetetlen különbséget tenni. Ahogy a technológia fejlődik, a kutatók egyre pontosabban képesek leképezni a valóságot és létrehozni élethű embereket. Egy japán cég, amely mesterséges intelligenciával foglalkozik, bebizonyította, hogy az Instagramon követett modellek nem biztos, hogy valódiak.

Gondolnád, hogy nem igaziak? / Fotó: CTV News

A Kyotoban található DataGrid olyan technikát fejlesztett ki, amely képes a divatmodellek nagy felbontású, teljes testű képeinek létrehozására. Erről egy videót is megosztottak, amelyben új arcok láthatók, teljes testtel, ruhában. Az egész látvány annyira realisztikus, hogy még a mozgó alakok árnyéka is változik, ahogy a modell változtatja a helyzetét.

Lassan már nincs szükség élő modellekre / ContextUs

Néhány munkaterületen már megszokott, hogy robotok vették át az emberek munkáját. Könnyebb, gyorsabb, költséghatékonyabb. Az etikai részét most hagyjuk, oldalakat lehetne megtölteni a pozitív és negatív következményekkel. Valós a félelem, hogy lassan már nincs szükség emberi kezekre. Japánban pedig emberi modellekre sincs szükség, megoldják robotokkal. 2018 akár az emberszerű robotok éve is lehetne.

A technika előnnyel és hátránnyal is rendelkezik. A divatipar rengeteg pénzt megspórolna, hiszen nem kellene modelleket alkalmazniuk, valamint kifizetniük egyéb, a fotózáshoz tartozó költségeket. Viszont a modellek munkája egyértelműen csökkenne, legrosszabb esetben meg is szűnne. Bár ez még a jövő zenéje.

Nézd meg a videót az élethű modellekről!

【データグリッド】全身モデル自動生成AI | [DataGrid] Model generation AI

ディープラーニングを応用したGAN(敵対的生成ネットワーク)により、従来困難だった高解像度(1024×1024)の「実在しない」人物の全身画像生成に成功。 We have succeeded in generating high-resolution (1024×1024) images of whole-body who don’t exist using Generative Adversarial Networks (GANs) We use these images as virtual models for advertising and fashion. Website: https://datagrid.co.jp/

Promóció
ForrásDesigntaxi
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3