Talán sokan úgy hiszik a divatiparban, hasonlóan a filmiparhoz és a színházhoz, élő emberek szükségesek a működéshez. A kifutón még lehet, de például egy-egy márka oldalán már alkalmaznak mesterségesen létrehozott modelleket. Japán, amely élen jár az ilyen típusú fejlesztésekben, bemutatta legújabb eredményeit.

A valódi ember és a mesterséges intelligenciával generált arcok között szinte már lehetetlen különbséget tenni. Ahogy a technológia fejlődik, a kutatók egyre pontosabban képesek leképezni a valóságot és létrehozni élethű embereket. Egy japán cég, amely mesterséges intelligenciával foglalkozik, bebizonyította, hogy az Instagramon követett modellek nem biztos, hogy valódiak.

Image
Gondolnád, Hogy Nem Igaziak? / Fotó: Ctv News

A Kyotoban található DataGrid olyan technikát fejlesztett ki, amely képes a divatmodellek nagy felbontású, teljes testű képeinek létrehozására. Erről egy videót is megosztottak, amelyben új arcok láthatók, teljes testtel, ruhában. Az egész látvány annyira realisztikus, hogy még a mozgó alakok árnyéka is változik, ahogy a modell változtatja a helyzetét.

Lassan már nincs szükség élő modellekre / ContextUs

Néhány munkaterületen már megszokott, hogy robotok vették át az emberek munkáját. Könnyebb, gyorsabb, költséghatékonyabb. Az etikai részét most hagyjuk, oldalakat lehetne megtölteni a pozitív és negatív következményekkel. Valós a félelem, hogy lassan már nincs szükség emberi kezekre. Japánban pedig emberi modellekre sincs szükség, megoldják robotokkal. 2018 akár az emberszerű robotok éve is lehetne.

A technika előnnyel és hátránnyal is rendelkezik. A divatipar rengeteg pénzt megspórolna, hiszen nem kellene modelleket alkalmazniuk, valamint kifizetniük egyéb, a fotózáshoz tartozó költségeket. Viszont a modellek munkája egyértelműen csökkenne, legrosszabb esetben meg is szűnne. Bár ez még a jövő zenéje.

Nézd meg a videót az élethű modellekről!

【データグリッド】全身モデル自動生成AI | [DataGrid] Model generation AI

ディープラーニングを応用したGAN(敵対的生成ネットワーク)により、従来困難だった高解像度(1024×1024)の「実在しない」人物の全身画像生成に成功。 We have succeeded in generating high-resolution (1024×1024) images of whole-bod…

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet