Az X – A rendszerből törölve és Az új hangja is díjat zsebelt be a Fantasporton

Mészáros Károly X – A rendszerből törölve című thrillerét forgatókönyvéért, Pálfi György Az úr hangja című sci-fijét pedig speciális effektusaiért díjazták a hét végén véget ért Fantasporto nemzetközi filmfesztiválon Portugáliában.

Az X – A rendszerből törölve forgatókönyvét Hegedűs Bálint és Ujj Mészáros Károly rendező írta. A film főszereplője Balsai Móni. A további szerepekben Schmied Zoltán, Kulka János, Básti Juli, Szirtes Ági, Fekete Ernő, Kőszegi Ákos, Schneider Zoltán, Molnár Áron, Olasz Renátó és Szabó Győző látható.

Kulka János az X – A rendszerből törölve filmben

A thriller, amely a Filmalap támogatásával, a FocusFox Stúdió gyártásában készült. Novemberben már elnyerte a 32. Braunschweigi Nemzetközi Filmfesztivál fődíját.

A filmfesztivál zsűrije a legjobb speciális effektusokért járó díjjal ismerte el Pálfi György Az Úr hangja című filmjét.

Egymillió nézője volt a magyar filmeknek 2018-ban

A közlemény szerint a decemberben bemutatott, Goda Kriszta rendezésében készült BÚÉK című film mindössze három hét alatt mintegy 160 ezer nézőt csábított a mozikba. Nagypál Orsi első mozifilmjét, a Nyitva című párkapcsolati dramedy-t több mint 54 ezren nézték meg.

A portugál Fantasporto filmfesztivált idén 39. alkalommal rendezték meg, amelyen 54 ország filmjeit vetítették. Magyar fókusz – Az új generáció címmel külön programot szentelt a magyar alkotóknak. Ennek keretében műsorra tűzték a Rossz versek, a Nyitva és a Tiszta szívvel című filmeket is.

Kezdőlap > Design > BRÉKING > Nézem>Film > Nézem > Az X – A rendszerből törölve és Az új hangja is díjat zsebelt be a Fantasporton
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból