Az X – A rendszerből törölve és Az új hangja is díjat zsebelt be a Fantasporton

Mészáros Károly X – A rendszerből törölve című thrillerét forgatókönyvéért, Pálfi György Az úr hangja című sci-fijét pedig speciális effektusaiért díjazták a hét végén véget ért Fantasporto nemzetközi filmfesztiválon Portugáliában.

Az X – A rendszerből törölve forgatókönyvét Hegedűs Bálint és Ujj Mészáros Károly rendező írta. A film főszereplője Balsai Móni. A további szerepekben Schmied Zoltán, Kulka János, Básti Juli, Szirtes Ági, Fekete Ernő, Kőszegi Ákos, Schneider Zoltán, Molnár Áron, Olasz Renátó és Szabó Győző látható.

cultura arendszerboltorolve jelenetfoto photokredit pinterleo03
Kulka János az X – A rendszerből törölve filmben

A thriller, amely a Filmalap támogatásával, a FocusFox Stúdió gyártásában készült. Novemberben már elnyerte a 32. Braunschweigi Nemzetközi Filmfesztivál fődíját.

A filmfesztivál zsűrije a legjobb speciális effektusokért járó díjjal ismerte el Pálfi György Az Úr hangja című filmjét.

Egymillió nézője volt a magyar filmeknek 2018-ban

A közlemény szerint a decemberben bemutatott, Goda Kriszta rendezésében készült BÚÉK című film mindössze három hét alatt mintegy 160 ezer nézőt csábított a mozikba. Nagypál Orsi első mozifilmjét, a Nyitva című párkapcsolati dramedy-t több mint 54 ezren nézték meg.

A portugál Fantasporto filmfesztivált idén 39. alkalommal rendezték meg, amelyen 54 ország filmjeit vetítették. Magyar fókusz – Az új generáció címmel külön programot szentelt a magyar alkotóknak. Ennek keretében műsorra tűzték a Rossz versek, a Nyitva és a Tiszta szívvel című filmeket is.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból