A Válasz Online pert nyert Mészáros Lőrinc üzletemberrel szemben. A Kúria kimondta: Mészáros közszereplő.

Két éve perelte be Mészáros Lőrinc a lapot

A Válasz Online 2018 őszén írt cikket Ránk küldték Mészáros Lőrinc embereit: viszik a Heti Válasz-hagyatékot címmel. A cikkben szereplő állítás miatt Mészáros Lőrinc, Felcsút egykori polgármestere pedig beperelte őket.

Meszaros Lorinc Kozszereplo Valasz Online Kuria
Mészáros Lõrinc, az Autohof Óbarok kamionos pihenõhely tulajdonosa beszédet mond a létesítmény átadó ünnepségén az M1-es autópálya óbaroki lehajtója közelében 2018. december 7-én. A pihenõhelyen 124 kamionnak és 11 lakókocsinak tudnak helyet biztosítani. Ezen kívül 11 hûtõkamionnak és 4 túlméretes szerelvénynek / Fotó: Bodnár Boglárka / MTI

Mészáros azt kifogásolta, hogy szerinte a portál igaztalanul keverte bele a nevét a Heti Válasz bezárásának történetébe. A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete szerint a cikkben felsorolt információk elég alapot biztosítottak ahhoz, hogy az újság azt írja, a Heti Válasz Mészáros érdekkörébe került.

A per végül a Kúriáig jutott, miután a milliárdos vállalkozó ügyvédei kérelmet nyújtottak be azért, hogy a Legfelsőbb Bíróság vizsgálja felül a Fővárosi Ítélőtábla korábban hozott ítéletét. 

Jóval tágabbak a véleménynyilvánítás lehetőségei Mészárossal szemben

Hiába a kérelem, a jogerős ítéletet a Kúria is hatályában tartotta.

Kapcsolódó cikk

Mészáros Lőrinc a gazdasági tevékenysége kapcsán közszereplőnek minősül.

Ez azt jelenti, hogy „a gazdasági életben betöltött szerepét illetően a személyével kapcsolatban a véleménynyilvánítás lehetőségei az átlagosnál jóval tágabbak.”

A lap az ezen hírről szóló cikkében megjegyezte, „az egykori Heti Válasz archívuma és jogai ettől még az ő bejáratott ügyvédjéhez kerültek.” Hozzátették, „a nagy dolgokat tehát a mostani kúriai győzelmünk is változatlanul hagyja, de azért jó tudni, hogy van igazság.”

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk