Lemondta a Metallica két turnéját is James Hetfield függősége miatt

Lemondta a Metallica a következő turnéit. A zenekar közleménye szerint James Hetfield függősége az oka.

A Metallica két turnéját is kénytelen volt lemondani az énekes-gitáros James Hetfield függősége miatt.

metallica koncert elmarad james hetfield elvonó rehab
James Hetfield, a Metallica énekese és gitárosa / Fotó: Getty Images

A zenekar a hivatalos Facebook-oldalán adott ki egy közleményt, amelyben azt írták, „évek óta függőséggel küzd.”

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Őszintén sajnáljuk, hogy arról kell tájékoztatnunk a rajongóinkat és barátainkat, hogy muszáj elhalasztanunk a közelgő ausztráliai és új-zélandi turnénkat. Mint azt valószínűleg a legtöbben tudjátok, testvérünk, James rég küzd a függőségével több-kevesebb sikerrel. És sajnos ismét be kellett iratkoznia elvonókúrára, hogy kezelje függőségét és azon dolgozzon, hogy felépüljön újra[/perfectpullquote]

– írta Lars, Kirk és Rob.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

James Hetfield számára a St. Anger album felvételei alatt egyszer már elvonóra kellett mennie 2002-ben alkoholproblémái miatt, ezt a Some Kind of Monster című dokumentumfilm is feldolgozta 2004-ben.

James Hetfield, a Metallica frontembere a zenekar “elk_rvulásáról” beszélt

Különösen arra az esetre fókuszált James Hetfield, amikor az első videoklipjük miatt kritizálták őket. James Hetfield: „Hasznos kompromisszumokat kötni mindig jó dolog. A mi karrierünk apránként, de mindig erről szólt. Élhetsz a változással és saját hasznodra fordíthatod, vagy félhetsz tőle és megmaradhatsz a megszokott sémáknál, de akkor sosem fogsz fejlődni.

Később, 2017-ben egy interjúban is mesélt arról, hogy először 2002-ben ment rehabra. Mint mondta, nagyon megcsúszott, a felesége kidobta, megijedt, hogy elveszíti a családját, ezért elvonóra ment. Ami egy ideig használt.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból