A metró, ahol ingyen utazhatsz, ha 30 guggolást elvégeztél

Ugyan nem mai hír, de nemrég a szemünk elé került az a videó, amelyben moszkvai utasok 30 guggolásért cserébe ingyen utazhatnak. A teljesítményt egy gép ellenőrzi. Állítólag nem lehet becsapni.

A moszkvai metrótársaság Visztavocsnaja megállójában olyan automatát szereltek fel, amely méri, hány guggolást teljesítettél. Amennyiben eléred a 30-t, tádám, ingyen utazhatsz a metrószerelvényeken. És hogy? Az automata kidob egy jegyet, mintha pénzért vetted volna. 

metro2
A moszkvai metró, ahol ingyen utazhatsz / Fotó: CSmonitor

Az ötlet kifejlesztői szerint a gépen nem lehet csalni. A szőnyeg pontosan érzékeli, ki és milyen ritmusban guggol le. A harmincas szám sem véletlen: a metrójegy 30 rubelbe (hozzávetőleg 200 Ft-ba kerül), ezt kell „leguggolni” a közelekdőknek.

Igen, jól olvasod: Hullaszállítók segítségével utazott két férfi a moszkvai metrón

A moszkvai földalattin két ember egy vörös posztóval letakart koporsót szállított egy metró kocsiban. A szemtanúk elmondása szerint a férfiak többször megálltak a rakománnyal és elég nehéznek látszott a szállítmány, tehát a koporsó nem lehetett üres. De vajon mi lehetett benne?

A hír 2013-as, azonban annyira megtetszett az ötlet nekünk, hogy muszáj voltunk újramegosztani, hátha nem látta valaki. 

Emberek a metrón – Méghogy unalmasak az ott töltött percek

Nem vitatkozunk azzal, hogy zenét hallgatni vagy könyvet olvasni nem kikapcsolódás és szórakoztató! Sőt, ajánljuk, hogy minél többször tegyétek, ha jut szabadidőtök! Azt viszont kétségtelen, hogy a londoni metrókon több bizarr szituáció kerül fel a netre, mint könyvet olvasó ember. A legismertebb platform erre a People on the underground, azaz Emberek a metrón Instagram-fiók, amely londoni metrópillanatokat örökít meg.

Az orosz főváros metróján százezres a forgalom naponta, így csak egy megállóban vezetik be a guggolós vásárlást. Az akció a 2013-as, „Olimpiai változás” program része. Oroszország ugyanis a február 7-én kezdődő téli olimpiára készül. 

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Ti hány guggolást vállalnátok be egy metrójegyért?


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból