Videó: Egy férfi meztelenül sétált be megcsodálni a Tretyakov Képtár leghíresebb festményeit

Egy férfi sétált be a Tretyakov Képtár kiállítására, hogy megcsodálja a leghíresebb festményeket. A dolog érdekessége viszont az, hogy teljesen meztelenül járt-kelt.

Az MTI szerint miközben sétálgatott a férfi a Tretyakov Képtár padlóján, társa titokban apró műalkotásokat helyezett el szerte a galériában. Vélhetően a meztelenkedés arra kellett, hogy elterelje a látogatók figyelmét, így véghez tudták vinni akciójukat.

in article 312e58a887 1 1 e1553171337807
A meztelen férfi a Tretyakov Képtárban

A moszkvai galéria közleménye szerint engedély nélküli performanszról volt szó. Az incidensről videó is készült. A történet hűségéhez hozzátartozik, hogy nem volt teljesen meztelen, hiszen egy piros tangát viselt a fiatal férfi. Miközben a nemi szervét eltakarta a fehérnemű, a testét aranyozott festés borította.

Голый мужчина в Третьяковской галереи в Москве, голый мужик в музее, голый в третьяковке

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Noha a performansz nem veszélyeztette a látogatókat, sem a kiállított képeket, a rendőrség keresi a fiatal férfit.

Egy éven belül ez volt a harmadik, látogatók által véghez vitt incidens a világhírű képtárban.

Tavaly májusban egy fanatikus ultranacionalista összevagdosta a leghíresebb orosz festő, Ilja Repin Retteget Iván cárt ábrázoló festményét.

A biztonsági őrök szeme láttára lopták el Arhip Kuindzsi festményét

A fiatal férfi egyszerűen leemelte a kulturális minisztérium szerint 120 millió rubelt (50 millió forint) érő, 1890-ben keletkezett festményt a falról a világhírű képtárban, majd távozott vele. A látogatók és az őrök csak később döbbentek rá, hogy egy vakmerő műkincslopás szemtanúi voltak.

Januárban pedig egy büntetett előéletű férfi a látogatók és biztonsági őrök szeme láttára sétált ki a múzeumból Arhip Kuindzsi 19. századi orosz tájképfestő Ai-Petri. Krim festményével. Több értesülés szerint egyszerűen csak feltűnési viszketegsége volt, amely indukálta mindezt.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból