Egy héten át meztelenül imádkoztak a nők a lelkipásztorral

Az ugandai rendőrök mindenkit letartóztattak. Az ugandai Rukigában letartóztattak egy „lelkipásztort” és a lakásán imádkozó híveket.

Adah Kahababo „atya” hét meztelen nő társaságában volt, amikor a hatóságok lecsaptak rájuk. Mint kiderült, a „Teljesevangéliumi Egyház” nevű nem regisztrált gyülekezet tagjairól volt szó.

A hatóságokat a nők férjei értesítették, akik csodálkoztak, hogy feleségeik egy hétre beköltöztek a lelkipásztorhoz. A nyomozás során olyan kérdések merültek fel, hogy például miért meztelenül imádkoztak, és hogy az atya mit csinált pontosan a szertartás közben.

Ferenc pápa megfogadta, hogy Fernando Karadima atya pedofil bűnei soha nem ismétlődnek meg

Ferenc pápa csütörtökön bocsánatot kért a chilei szexuális visszaélések áldozataitól, és ígéretet tett arra, hogy a múltban elkövetett hibák nem fognak megismétlődni. A pápa mély “szégyenének” adott hangot, amiért a katolikus egyház “nem figyelt oda és nem foglalkozott időben” azokkal a vádakkal, melyek szerint a chilei klérus tagjai gyerekeket molesztáltak.

A hatóságok közölték, hogy nem akarják senki lelkiismereti szabadságát korlátozni, de be kell tartatniuk a törvényeket, amelyek többek között előírják, hogy az országban csak regisztrált egyházak működhetnek.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból