Egy vezető brit űrkutató szerint az űrlényeket "hamarosan" megtalálhatják.

Michael A Garrett, a Manchesteri Egyetem asztrofizikai vezetője az amerikai kormány jelentésének nyilvánosságra hozatala előtt beszélt arról, hogy “ha van valami érdekes”, azt hamarosan meg fogják találni, írja a DailyStar.

Az Országos Hírszerzési Igazgatói Hivatal állítólag 366 azonosítatlan légi jelenség észlelésére összpontosított. Várhatóan több mint 150 bejelentett UFO-észlelést ismernek el, amik az alapos vizsgálat ellenére megmagyarázhatatlanok.
Néhányuk várhatóan időjárási léggömbként vagy drónként lesznek azonosítva. A források azonban azt mondják, hogy a kormányzati nyomozók részletes vizsgálata ellenére a katonai és polgári iratokhoz való hozzáféréssel mintegy fele továbbra is rejtély marad.

Kapcsolódó cikk

A vizsgálat egyes eredményeit nyilvánosságra hozzák, amikor a jelentést a következő néhány napon belül bemutatják az Egyesült Államok Kongresszusának. De a legtöbb továbbra is titkos marad – beleértve azokat is, amelyek a külföldi kormányok drónjainak állítólagos kémkedésével kapcsolatosak az Egyesült Államok katonai tevékenységére vonatkozóan.
Garrett professzor azt mondta, hogy a teleszkóp-technológia és az adatrögzítés fejlesztése, valamint a téma iránti újbóli érdeklődés világszerte áttörést hozhat. Eddig a legtöbb jelentett megfigyelés rossz minőségű adatokkal járt, elmosódott fotók és alacsony felbontású videók formájában. A jó minőségű kamerákkal számos új felfedezés lehetősége áll fenn.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet