Elhunyt Michael Jackson. Már tíz éve. A popkirály sírhelyénél, a Forest Lawn temetőnél gyűltek össze a rajongók megemlékezni róla.

Hirdetés

A pop királya, Michael Jackson tíz éve, június 25-én hunyt el túladagolásban. Világszerte emlékeztek meg rajongók Jacksonról.

Michael Jackson / Fotó: NME

A Reuters értesülései szerint Michael Jackson sírhelyénél, a Forest Lawn temetőnél több százan gyűltek össze. Többen Jackónak öltöztek, vittek posztereket, flitteres kesztyűket. A videóban találni iráni, japán és magyar üzeneteket is.

Michael Jackson sok eposzi jelzőt birtokol. Egyszerre emlékezünk rá a pop királyaként, a fura fekete világsztárként, aki kifehéríttette a bőrét, potenciális pederasztaként és meghurcolt áldozatként, a videoklip műfajának megújítójaként és zavaros magánéletű ufóként, karaktere annyira vitatott, hogy a harmadik legtöbbet szerkesztett Wikipédia-oldala van (közvetlenül Jézus után)

– írja a 24.hu.

Pete Davidson az R. Kelly-t és Michael Jacksont ért vádakat tárgyalta

Pete Davidson az SNL Weekend Update szegmensében reflektált a mostanában szexuális visszaélésekkel vádolt zenészek ügyeire. Idén két dokumentumfilm tartja lázban a sajtót, mindkettő olyan népszerű művészekre fókuszál, akiket szexuális abúzussal vádolnak. A Lifetime Surviving R. Kelly dokumentumfilm-sorozata R. Kelly bűneit, az HBO-n megjelent Neverland elhagyása pedig Michael Jackson gyerekmolesztálási ügyeit helyezi górcső alá.

Az évforduló beárnyékolja, hogy idén jelent meg a HBO Leaving Neverland filmje. Két, ma már a harmincas éveiben járó férfi beszél arról, hogy szexuálisan bántalmazta őket. Sokan elfordultak Jacksontól a film láttán, de legalább annyian kitartanak mellette a Leaving Neverlandban elhangzott vádak ellenére.

Budapesten is megemlékeztek a rajongók a pop királyáról, az Erzsébet téri Jackson-fa előtt, hogy leróják a kegyeletüket. Volt, aki szerint “Jackson maximum társasjátékozott a gyerekekkel.”

Hirdetés