Elárverezik Michael Jackson legendás fekete dzsekijét

Elárverezik azt a dzsekit, amit Michael Jackson első önálló, Bad című turnéján viselt a színpadon 1987-1988-ban, a hírt a Julien’s aukciósház jelentette be – írja az MTI.

Mélyen a zsebbe kell nyúlnia annak, aki szeretné megkaparintani a kultikus ruhadarabot.

A kabát hátán ezüst színű, vízálló tintával szerepel az énekes aláírása is. A legendás dzseki a becslés szerint akár 100 ezer dollárért, azaz mintegy 28, 5 millió forintért is elkelhet.

De azon sem lepődnénk meg, ha valaki többet fizetne érte.

Így Néz Ki Michael Jackson Legendás Kabátja

A sokféle csattal, pánttal és cipzárral díszített fekete kabát az énekes legendás ruhadarabjainak egyike. A másik, a Thriller című dalának videójában viselt piros dzseki egy 2011-es árverésen 1,8 millió dollárért cserélt gazdát.

Michael Jackson azok közé a hírességek közé tartozik, akiknek relikviái a legkeresettebbek a világon, mióta 2009-ben, ötvenéves korában váratlanul, gyógyszer-túladagolásban elhunyt. A Bad-dzseki eddig  Milton Verret texasi üzletember tulajdonában volt,  övé a piros Thriller-dzseki is, melyet a jótékonyságáról ismert Verret gyermekkórházakba szokott magával vinni, ezt a darabot azonban nem adja el.

Jön a Christopher Wheeldon rendezte Michael Jackson-musical

A musical várhatóan 2020-ban debütál a Broadway színpadán. Az egyelőre cím nélküli darabot a kétszeres Pulitzer-díjas amerikai drámaíró, Lynn Nottage írja Jackson dalainak felhasználásával. A produkciót a Tony-díjas brit koreográfus, Christopher Wheeldon rendezi és koreografálja. A szereplőkkel kapcsolatban még nem hoztak nyilvánosságra részleteket.

New Yorkban a novemberi aukción licitálni lehet majd ezen kívül Bob Dylan, Paul McCartney, Eric Clapton, valamint a U2 két zenésze, The Edge és Bono egy-egy elektromos gitárjára, melyek egyenként 20-50 ezer dollárért kelhetnek el.

Michael Jackson – Bad (Official Video)

“Bad” by Michael Jackson Listen to Michael Jackson: https://MichaelJackson.lnk.to/_listenYD For the first of nine short films for the “Bad” album, Michael Ja…

Az árverés bevételének egy részét a zenészek egészségügyi ellátásáról gondoskodó MusiCares jótékonysági szervezet kapja.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból