Négy férfit vádolnak azzal, hogy tagjai voltak a kábítószer-terjesztő csapatnak, akik halálos kábítószer-mennyiséget szállított Michael K. Williamsnek, a Drót híres színészének, aki néhány órával azután túladagolásban elhunyt, hogy fentanillos heroint vásárolt.

Már a színész halála előtt is megfigyelték a dealer-bandát

Michael K. Williams halálát a New York-i rendőrség vizsgálta, de a vádakat a manhattani szövetségi ügyészek emelték, akik elárulták, hogy a gyanúsítottakat már a színész tavaly szeptemberi végzetes túladagolása előtt is megfigyelték, írja az AP.

Az NYPD-nél dolgozó fizetett informátor hónapokig ellenőrzött heroint vásárolt ugyanabban a blokkban, ahol Williams a kábítószereit vásárolta. A bírósági papírok szerint egy álruhás rendőr néhány nappal azelőtt vásárolt, hogy a színész megkapta a halálos adagot.

Azokon a kábítószeres fiolákon, amelyeket Williamsnél találtak, amikor a holttestét szeptember 6-án megtalálták, ugyanazt az „AAA Insurance” címkét viselték, mint a tiszt által vásárolt fiolákon.

A színész halála utáni napon az NYPD informátora visszament, hogy további gyógyszereket vásároljon ugyanattól a csoporttól, és rögzített egy beszélgetést, amelyben a stáb néhány tagja Williams túladagolásáról beszélt. Az egyik tagadta, hogy fentanilt tartalmazó kábítószert árult volna.

A csoport azután is árult, hogy megtudták, Michael K. Williams belehalt a termékükbe

Irvin Cartagenát és az ügyben érintett három másik férfit kedden tartóztatták le. Hárman először jelentek meg szerdán a manhattani szövetségi bíróság előtt. Cartagena első bírósági megjelenését csütörtökre tervezték Puerto Ricóban, ahol letartóztatták.

Az 54 éves Williamst szeptember 6-án találták holtan brooklyni penthouse lakásában. Ekkor az orvosszakértői hivatal balesetnek minősítette Williams halálát. A rendőrség a mobiltelefonja és a rendszámtábla-leolvasó adatai alapján szedte össze Williams mozgását a halála előtti órákban.

A férfiak azután is fényes nappal árultak fentanilos heroint Brooklynban és Manhattanben lakóházak között, hogy tudták, Williams belehalt az egyik termékükbe – közölték a hatóságok.

Az összeesküvés vádja mind a négy ellen a minimum öt év börtönbüntetés, a maximális büntetés pedig 40 év. A színész halálának okozásával vádolt Cartagena vádemelése minimum 20 év, maximum életfogytiglani börtönbüntetést von maga után.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet