Nézem Film Klímaszakértők közveszélyesnek minősítették Michael Moore új filmjét

Klímaszakértők közveszélyesnek minősítették Michael Moore új filmjét

Promóció

Greta Thunberg még nem nyilatkozott Michael Moore új filmje, a Planet of the Humans kapcsán.

Nyílt sisakos küzdelem a szent tehén ellen

Promóció
- Advertisement -

Klímakutatók és környezetvédelmi aktivisták egy csoportja szerint „veszélyes, félrevezető és romboló hatású” Michael Moore Planet of the Humans (Az emberek bolygója) című filmje. Az alkotás, amelyben a Kóla, puska, sültkrumpli író-producere ezúttal executive producerként tevékenykedett, a zöld mozgalmak képmutatását veszi célkeresztjébe, írja a The Guardian.

Michael Moore, Jeff Gibbs és Ozzie Zehner producer a Traverse City Filmfesztiválon a bemutatón 2019-ben / Fotó: Planet of the Humans

A filmet a Föld Napján, vagyis április 22-én osztotta meg a YouTube-on a baseballsapka-rajongó filmes, felvállalván a szent tehénnek tartott klímamozgalom elleni nyíltsisakos támadást.

David Attenborough figyelmeztet: „Túlterheltük a Földet”

David Attenborough filmjének előzetesében arra figyelmezteti az emberiséget, hogy kizsákmányoltuk a Földet. A 93 éves természettudós dokumentumfilmjében a Földön kilenc évtized során bekövetkezett környezeti változásokat veszi végig. Ő maga a klímakatasztrófáról szóló tanúvallomásnak nevezi filmjét, hozzátéve, hogy az emberi tevékenység teszi tönkre a bolygót.

Az alkotók szerint az elektromos autók és a napenergia megbízhatatlanok, működésük igazából fosszilis üzemanyagon alapul. Továbbá olyan személyiségeket is, mint Al Gore azzal vádol meg, hogy nem megfelelő techológiákat támogatják a valódi megoldásokkal szemben.

Michael Moore Presents: Planet of the Humans | Full Documentary | Directed by Jeff Gibbs

Michael Moore presents Planet of the Humans, a documentary that dares to say what no one else will this Earth Day – that we are losing the battle to stop cli…

Josh Fox, a Gasland című 2010-es dokumentumfilm készítőjének nyílt leveléhez több szakember és aktivista is csatlakozott. A felháborodott klímaszakértők követelték az „ijesztően félrevezető és hihetetlenül ostoba” film eltávolítását is. Szerintük ugyanis az alkotás hamis állításokat fogalmaz meg a megújuló energiáról. A Planet of the Humans kétségbe vonja, hogy a nap- és szélenergia megfizethető és megbízható, miközben ezek az alternatív energiaforrások ma már olcsóbbak a szénnél.

Hamarosan bepillanthatunk Greta Thunberg klímaaktivista életébe

2019 év végén a BBC összehozta egy videócsetben bolygónk két nagy harcosát: a veterán természettudóst, a televíziós ismeretterjesztő műfaj egyik megalkotóját, Sir David Attenborough-t és az ifjúságot képviselő Greta Thunberg et. Attenborough, aki idén ünnepli 96. születésnapját, és aki filmjeivel szintén egyre hangosabban figyelmeztet a klímavészhelyzet elleni fellépés szükségességére, kifejezte elismerését az ifjú aktivista tevékenységéért.

Michael Mann klímakutató, a levél egyik aláírója szerint a filmben hemzsegnek a torzítások, féligazságok és hazugságok. Az alkotók „lejáratták a tudósokat és hatalmas kárt okoztak a bolygónak azzal, hogy teret engedtek a klímaszekptikusoknak és felerősítettek jópár téves elméletet”. A film készítői nem reagáltak arra a kérésre, hogy távolítsák el a filmet. A mai napig megtekinthető, már a négymilliót is meghaladta a nézettsége.

‪Wow! Our documentary, “Planet of the Humans”, had One Million views in its first 48 hours on YouTube! Now, just 36 hours later, it’s near TWO MILLION VIEWS! That’s because the public knows we’re losing the climate battle, thanks to profit and greed and leaders who led us wrong. Please watch the one film not afraid to speak the truth about the dire situation we’re in – and our hope that with new thinking, an end to out-of-control capitalism and bold, unafraid young people leading the way, we may save this planet yet. The movie is free on my YouTube channel. Distributed by our own Rumble Media.

6,466 Likes, 460 Comments – Michael Moore (@michaelfmoore) on Instagram: “‪Wow! Our documentary, “Planet of the Humans”, had One Million views in its first 48 hours on…”

A Planet of the Humans-t Moore Traverse City Filmfesztiválján is bemutatták. A producer azt nyilatkozta, hogy az esemény legutóbbi 15 évének legfontosabb filmjéről van szó. Jeff Gibbs, a film írója és rendezője kifejtette, hogy a környezetvédőknek a korlátlan gazdasági és népességnövekedés ellen kéne kampányolniuk, nem a technológiákra koncentrálni.

Baráti tűz

Bill McKibben klímaaktivista szerint, akit a filmben azzal vádolnak, hogy vállalati lobbisták megvették, valamint hogy a biomassza elpusztítását, például a faforgács elégetéséből származó energiát támogatja, mindez nem igaz. McKibben korábban már belátta, hogy a biomassza-energia kedvezőtlen hatással van a klímára, és állítja, sosem fogadott el egy fillért egyetlen környezetvédő szervezettől sem.

Hozzászoktam az energiaipar részéről érkező állandó zaklatásokhoz és támadásokhoz. Megedződtem, hogy ne foglalkozzak a szélsőjobbosok halálos fenyegetéseivel se. De sokkal jobban fáj azoknak a támadása, akik azt gondolják magukról, hogy ők is környezetvédők

– nyilatkozta McKibben.

A megújuló energiát sokáig drága és megbízhatatlan energiaforrásnak állították be az olaj- és gázipari cégek és lobbicsoportjaik. Az ágazat évtizedeket töltött azzal, hogy kétségbe vonják a klímatudósok szavahihetőségét, és ellehetetlenítsenek mindenfajta kezdeményezést, amely radikálisan csökkentette volna az üvegházhatást okozó szennyezőanyagok használatát.

Finom és még a klímaváltozás elleni küzdelemben is segíthet – mi az?

Finom és még a klímaváltozás elleni küzdelemben is segíthet – mi az? Gúnyolódástól DiCaprio dokumentumfilmjéig Amikor Bren Smith 15 évvel ezelőtt elkezdett algát termeszteni, volt kollégái, a halászok kiröhögték a kikötőben. Smith már akkoriban, közvetlen közelről észlelte a túlhalászás hatásait, ugyanis maga is a Bering-tengeri tőkehal-halászatból élt.

A szél- és napenergiához kapcsolódó technológiai háttér nagy mértékben fejlődött az utóbbi években, míg a költségeik jelentősen csökkentek. Az elektromos autók gyártásához és az elektromos energia termeléséhez szükség van fosszilis energián alapuló technológiára. A kutatások azonban azt mutatják, hogy még így is kevesebb üvegházhatású gáz és légszennyező anyag keletkezik a kocsik élettartama során, mint a benzines vagy dízelautók esetében.

Ha minden energiát megújuló forrásból nyernénk, az jelentős hálózati infrastrukturális fejlesztést és tárolókapacitás-bővítést igényelne. De számos kutató szerint mindez megvalósítható, a legnagyobb valószínűséggel széndioxid-leválasztó technológia felszerelésével a megmaradó fosszilis energia előállításához szükséges berendezéseken.

A tudósok célja, hogy 2050-re globálisan elérjük a zéró emissziót. Azaz ne történjen széndioxid-kibocsátás annak érdekében, hogy megfékezzük a globális felmelegedést, amely olyan pusztító hatású időjárási jelenségeket okoz, mint a szélsőséges viharok, kánikulai forróság, a tengerszint megemelkedése és az ebből fakadó társadalmi hatások.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3