A Netflix Michael Schumacherről szóló dokumentumfilmjében a Formula-1-es autóversenyző eddig ismeretlen arcát is láthatjuk.

Michael Schumachert borzasztóan megrázta Senna halála

Két éve írtunk arról, hogy két híres német rendező dokumentumfilmet készít a legendás Forma-1-es autóversenyzőről, Michael Schumacherről. A Netflix a héten kezdte el vetíteni az elkészült alkotást, amelynek a Schumacher címet adták, írja a LADBible.

A filmben előkerül egy korábban még nem látott interjú is, amelyben a sportoló elmesélte, hogyan élte meg versenyzőtársa tragikus balesetét 1994-ben. Az imolai pályána San Marinó-i Nagydíjon Schumacher Senna mögött haladt, amikor a 34 éves brazil ikon autója az egyik kanyarban kisodródott és a pálya oldalfalának ütközött.

Ayrton-Senna-Imola Michael Schumacher Dokumentumfilm Netflix

Senna tragikus halála az egész világot sokkolta, ez alól Schumacher sem volt kivétel. A versenyző elmondta, hogy két órával az eset után értesítették riválisa halálhíréről. Először még reménykedett abban, hogy csak kómába került, nem tudta elhinni, hogy nem Senna lesz a világbajnok, azt hitte, hogy legfeljebb csak néhány versenyt kihagy, de aztán visszatér a pályára.

„A legrosszabb a következő két hét volt, amíg elfogadtam, hogy nincs többé” – nyilatkozta.

Álmatlanság és halálfélelem

Ezután arról kérdezték, milyen érzés volt számára beülni a versenyautóba a következő versenyen.

Kapcsolódó cikk

„A silverstone-i pályát egy sima, hétköznapi kocsival jártam be, és csak azon kattogott az agyam, hogy a pálya hány pontján halhatnék meg. Pedig korábban is rengeteget versenyeztem azon a pályán, de most csak arra tudtam gondolni, hol lehet azonnal szörnyethalni. Bele sem merek gondolni, mi lett volna, ha Forma-1-es autóval megyek végig” – vallotta be a versenyző. Attól is tartott, le tudja-e vetkőzni valaha ezt a bénító halálfélelmet vagy ezentúl mindig ott fog vezetés közben zakatolni az agyában.

„Éjjelente felébredtem, jó, ha három órákat tudtam aludni” – tette hozzá.

A Netflixen jövőre érkezik a Senna életét feldolgozó minisorozat. 

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet