Egy volt New York-i rendőrtisztet 25 év életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek, miután bűnösnek találták autista fia meggyilkolásában.

A 43 éves Michael Valvát bűnösnek találták fia, a 8 éves Thomas meggyilkolásában, miután egy éjszakára bezárta egy fűtetlen garázsba, ahol fagypont alá süllyedt a hőmérséklet, írja a DailyStar.

Novemberben bűnösnek találták a 2020-as tragédiát követően másodfokú gyilkosságban, és most a maximális büntetést kapta bűne miatt. 

Thomas hipotermia miatt halt meg, a garázsban a hőmérséklet a New York Post szerint fagypont alá süllyedt. A bátyja, Antony ugyanilyen bánásmódban részesült, bár ő túlélte.

Elfogadva az ítéletet, Valva azt mondta, „már egy egész életen át tartó rendkívüli megbánásra, veszteségre és gyászra ítéletm magamat”. Bevallása szerint nagyon szerette fiát, és nem állt szándékában megölni. Bevallotta, hogy tette abúzív és elhanyagoló volt, és “szörnyen kudarcot vallott” a fiaival szemben. A bíró elhitte, hogy Valva nem szándékosan követte el a gyilkosságot, „de nem lehet megkerülni azt a tényt, hogy Thomas és Anthony fiatal életüket állandó kényszer alatt élték le, ott, ahol a legbiztonságosabbnak kellett volna érezniük magukat, saját otthonukban.”

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet