Két új magyar étterem is Michelin-csillagos lett

Újabb két budapesti étterem, a Stand és Babel is bekerült a Michelin-csillagos magyar éttermek sorába. Megőrizte csillagát a Borkonyha, a Costes és a Costes Downtown, továbbra is két csillaggal büszkélkedhet az Onyx. 

A Michelin Kalauz Main Cities of Europe kiadványát szerdán mutatták be Bécsben. A kalauzban 38 európai nagyváros legjobbnak ítélt éttermei szerepelnek.

1280px Babel Delicate Restaurant Budapest 01
A Babel étterem szemből / Fotó: Az étterem hivatalos Facebook-oldala

A Michelin-csillagos budapesti éttermek számának hatra emelkedéséről a kiadványt bemutató szerdai sajtótájékoztatón jelen lévő Jókuti András, a Világevő bloggere számolt be elsőként.  A Babel étterem két évvel ezelőtt, 2017-ben a Decanter brit gasztromagazin szerint a legjobb nemzetközi étterem volt, írta az Origo.

Nem mindenkinek jön be a magaskonyha: megkóstolta a szalvétát, mert azt hitte, kaja

Egy romantikus vacsorát szerettek volna, de hepaj lett a vége. Tracy Ann Obermanék nem voltak megelégedve a tálalással. Azért érdekes, hogy meglepődtek ezen, mert a csúcsgasztronómia trendjei nem ismernek határokat, és eklektikusabbnál eklektikusabb, furcsábbnál furcsább tálalással lepik meg a vendégeket. A Doctor Who szereplője nem tudott különbséget tenni étel és kiegészítő között, mint például szalvéta.

A Michelin Kalauz az ismert francia gumigyár gondozásában jelenik meg és a francia gasztronómia bibliájaként tartják számon. A híres csillagokat névtelen ellenőrök ajánlása alapján osztják ki, akik az ételek megkóstolásán kívül alaposan szemügyre veszik az
étterem konyháját, edényeit, evőeszközeit, poharait és a mellékhelyiségeket is.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból