Michelle Rodriguez csak úgy vállalja Halálos iramban folytatását, ha női írót alkalmaznak

Michelle Rodriguez színésznőnek már meg is van a kiszemeltje a női forgatókönyvíróra, aki a Halálos iramban 9-ik részét írhatja.

Michelle Rodriguez 2017-ben úgy nyilatkozott, hogy kilép a Halálos iramban-franchise-ból, ha nem kapnak benne nagyobb szerepet a női karakterek. Rodriguez által játszott Letty nevű karakter mellett más kiváló női szereplők is vannak a filmben, de jellemzően csak a „hátsó ülésre” száműzve, hiszen a sorozat inkább férfiközpontú.

michelle rodriguez női szerepek 1
Michelle Rodriguez keményen kiáll a nők jogai mellett / Fotó: SU Walls

Ezért Rodriguez ahhoz kötötte a sorozatban való szereplését, hogy egy női írót is beveszenek a Halálos iramban 9. epizódjának munkálataiba, derült ki a Collider cikkéből. A színésznő már gondoskodott is valakiről, de egyelőre még homály fedi az írónő kilétét.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Úgy éreztem nincs elég női hang a franchise-ban. Nem kell ragaszkodni a már megszokott demográfiai összetételhez[/perfectpullquote]

– fogalmazott a színésznő. Igazat kell adni a színésznőnek, hiszen a sorozat nem csak a férfiakhoz szól. És jellemző rá, hogy folyton meg tud újulni. Hiszen a sorozat kezdetben egy kisstílű tolvajbandáról szólt, mára pedig a Universal Pictures szuperhős franchise-ává fejlődtek a karakterek.

michelle rodriguez halálos iramban
Michelle Rodriguez a motorháztetőn / Fotó: Imdb

Így tehát ha a sorozat kulcsfontosságú része lesz a női vonal, akkor olyan karakterekre lesz szükség, akik a férfi szereplőkkel egyenrangúak lehetnek, nem pedig dekoratív mellékszereplői a filmnek.

Dwayne Johnson és Jason Statham halálos iramban aprítják a rosszfiúkat közös filmjükben

A rendező, David Leitch keze alá Chirs Morgan forgatókönyvíró dolgozott, aki az előző részeket is írta. A Universal stúdió legújabb Halálos iramban spin-off-jában, a Hobbs és Shaw című részben Dwayne Johnson és Jason Statham keménykednek majd. A film története Luke Hobbs (Johnson) és Deckard Shaw (Statham) karaktereire fókuszál, akiknek együtt kell működniük, ha meg akarják menteni a világot.

A Halálos iramban 9. részét az idei évben kezdik el forgatni.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból