Egy gyűjtő talált rá a 45 éve rögzített Mick Jagger-Carly Simon duettre

Több mint negyvenöt évvel megszületése után előkerült Mick Jagger és Carly Simon elveszettnek hitt duettje. A Fragile című dalt a két sztár 1972-ben rögzítette és most egy Rolling Stones-gyűjtő talált rá.

A lassú balladát a Rolling Stones frontembere és az amerikai énekesnő-dalszerző egy zongoránál ülve adta elő. A duett létezéséről Carly Simon két évvel ezelőtt a Rolling Stone magazinnak adott interjúban beszélt, megemlítve, hogy a dal elveszett.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Egy órát ültünk együtt a zongoránál[/perfectpullquote]

– idézte fel a 2016-ban publikált cikkben az énekesnő. A két sztár 1972-ben akkor dolgozott együtt, amikor a feltételezések szerint Jagger háttérvokalistaként működött közre Carly Simon You’re So Vain című slágerének felvételén.

Mick Jagger Carly Simon Lost Duet Fragile Jaime Fernandez 1
Mick Jagger És Carly Simon / Fotó: Nme

A felvételre a Rolling Stones rajongója és gyűjtője, Matt Lee a közelmúltban talált rá egy magnószalagon. Miután készített egy digitális másolatot, azt a magazinon keresztül eljuttatta Carly Simonnak.

Carly Simon – Mick Jagger sang backup on You’re So Vain.

Jump to 6:18 for Mick Jagger portion of interview. Read Carly’s new memoir! Amazon: https://amzn.to/2ZdDxF1 Promoting her 1995 Boxed Set of greatest hits and…

A Jagger-Simon duett azért nem volt teljesen ismeretlen a mindentudó Rolling Stones-hívők körében.

Dokufilm a legendás Studio 54-ről, ahol Andy Warhol, Mick Jagger és Elisabeth Taylor is partyzott

A hírhedt New York-i klub eredetileg operaháznak épült 1927-ben. Steve Rubell és Ian Schrager brooklyni vállalkozók vásárolták meg 400.000 dollárért, majd új rendeltetést adva neki renoválták, hogy aztán 1977-ben megnyithassák. A dokumentumfilmet Matt Tyrnauer rendezte és Schrageren kívül az alapító barátait, a klub rendszeres látogatóit és számtalan party-arcot szólaltat meg benne.

A dal egy rövid részlete hallható a zenekar 1972-es turnéjáról készült, nyilvánosan soha be nem mutatott dokumentumfilmben.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból