Több mint negyvenöt évvel megszületése után előkerült Mick Jagger és Carly Simon elveszettnek hitt duettje. A Fragile című dalt a két sztár 1972-ben rögzítette és most egy Rolling Stones-gyűjtő talált rá.

A lassú balladát a Rolling Stones frontembere és az amerikai énekesnő-dalszerző egy zongoránál ülve adta elő. A duett létezéséről Carly Simon két évvel ezelőtt a Rolling Stone magazinnak adott interjúban beszélt, megemlítve, hogy a dal elveszett.

Egy órát ültünk együtt a zongoránál

– idézte fel a 2016-ban publikált cikkben az énekesnő. A két sztár 1972-ben akkor dolgozott együtt, amikor a feltételezések szerint Jagger háttérvokalistaként működött közre Carly Simon You’re So Vain című slágerének felvételén.

Mick Jagger és Carly Simon / Fotó: NME

A felvételre a Rolling Stones rajongója és gyűjtője, Matt Lee a közelmúltban talált rá egy magnószalagon. Miután készített egy digitális másolatot, azt a magazinon keresztül eljuttatta Carly Simonnak.

Carly Simon – Mick Jagger sang backup on You’re So Vain.

Jump to 6:18 for Mick Jagger portion of interview. Read Carly’s new memoir! Amazon: http://amzn.to/1Js7lwP Promoting her 1995 Boxed Set of greatest hits and unreleased rarities, Carly Simon talks with Harry Smith on This Morning show. She discusses her stammer, stage fright, and how Mick Jagger came to sing backup on You’re So Vain.

A Jagger-Simon duett azért nem volt teljesen ismeretlen a mindentudó Rolling Stones-hívők körében.

Dokufilm a legendás Studio 54-ről, ahol Andy Warhol, Mick Jagger és Elisabeth Taylor is partyzott

A hírhedt New York-i klub eredetileg operaháznak épült 1927-ben. Steve Rubell és Ian Schrager brooklyni vállalkozók vásárolták meg 400.000 dollárért, majd új rendeltetést adva neki renoválták, hogy aztán 1977-ben megnyithassák. A dokumentumfilmet Matt Tyrnauer rendezte és Schrageren kívül az alapító barátait, a klub rendszeres látogatóit és számtalan party-arcot szólaltat meg benne.

A dal egy rövid részlete hallható a zenekar 1972-es turnéjáról készült, nyilvánosan soha be nem mutatott dokumentumfilmben.