Nézem Színház Megszólalt Mihályi Győző az őt ért szexuális zaklatási vádak...

Megszólalt Mihályi Győző az őt ért szexuális zaklatási vádak kapcsán

Promóció

Múlt héten adta hírül a HVG, hogy a Katona József Színház után az Újszínház berkein belül is történhetett visszaélés. Egy 2016-os ügy kapcsán a Színházi Dolgozók Szakszervezete Mihályi Győző, az elnökük ellen kezdeményezett vizsgálatot.

Etikai vizsgálat Mihályi ellen

Promóció
- Advertisement -

Mint írtuk, a HVG információ szerint az Újszínház berkeit is elérte a szexuális zaklatási ügy. A lap szerint az Újszínház vezetője, Dörner György levelet kapott a Fővárosi Önkormányzattól, melyben azonnali tájékoztatást kértek egy, a színházban történt szexuális visszaélésről. Akkor mindössze annyit lehetett sejteni, hogy az elkövető ismert, állami kitüntetéssel rendelkező színész. Később az ATV-hez eljuttatott üzenet szerint a Színházi Dolgozók Szakszervezete viszgálatot kezdeményezett Mihályi Győző ellen, aki egyben a szervezet elnöke is. Az etikai vizsgálat december 9-én zajlott.

Újabb szexuális zaklatási ügy: Az Újszínház ismert, állami kitüntetéssel rendelkező színész lehet érintett

A értesülése szerint az Újszínház vezetése, konkrétan Dörner György igazgató pénteken levelet kapott a Fővárosi Önkormányzattól, melyben azonnali tájékoztatást kértek egy, a színházban történt állítólagos szexuális visszaélésről. Mint írja a lap, az eset 2016 elején történt. A főváros illetékesei afelől érdeklődnék, hogy érkezett-e bejelentés akkor a színház vezetéséhez.

A lap felkereste az Újszínház igazgatóját, Dörner Györgyöt, aki azonban azt felelte: „Köszönöm a kérdését, és minden jót kívánok”, majd letette a telefont.

Az Index információi szerint a színész lefogta az áldozatot és a ruhája alá nyúlt. A HVG forrásai szerint az ügyben csak annyi intézkedés történt, hogy „a két felet elkülönítették egymástól, azaz az volt az igazgatói kérés, hogy a továbbiakban ne dolgozzanak együtt”.

Az ügyben az Index korábban Dörner Györgyöt és Mihályi Győzőt is megpróbálta elérni, de egyikük sem vette fel a telefont, és az üzenetükre sem érkezett válasz.

Megszólalt az Újszínház színésze

Mint írtuk, december 9-én zajlott az etikai vizsgálat a 2016-os ügy kapcsán Mihályi ellen. A Jászai Mari-díjas színész azt mondta az ülésen, írja a 24.hu., hogy kérdéseket tettek fel a bejelentéssel kapcsolatban, amelyben szexuális zaklatással vádolják. Elmondása szerint a levelet nem a sértett írta, hanem egy bejelentő, akinek szerinte semmi köze a dologhoz.

Mihályi Győző Jászai Mari-díjas színész, a Színházi Dolgozók Szakszervezetének elnöke / Fotó: Simon Erika

Mihályi arról is beszélt, hogy maga is elítéli a zaklatást, illetve a levélnek egyetlen mondatát sem ismeri el, tiltakozik, rágalmazásnak és becsületsértésnek tartja, így jogi lépéseken gondolkodik.

Ezen kívül azt is leszögezte, hogy a bizottság felállítását mindenben támogatta, ártatlannak vallja magát, valamint szerinte semmilyen ügy nem volt az Újszínházban 2016-ban.

Nagyon erős politikai, liberális támadást érez, úgy véli, harc folyik azért, hogy Dörner ne töltse ki mandátumát, és ennek olyan szempontból lett szerinte áldozata, hogy a bejelentő egy ügyelő volt a színházban.

Mihályi Győző lehetett az elkövető az Újszínházban történt zaklatási ügyben

Az ATV információi szerint Mihályi Győző ellen a 2016-os, Újszínház ban történt zaklatási ügyben etikai vizsgálat indul. Mint beszámoltunk, korábban mindössze annyit lehetett tudni, állami kitüntetéssel rendelkező, ismert színész lehetett az elkövető. A értesülése szerint az Újszínház vezetése, konkrétan Dörner György igazgató pénteken levelet kapott a Fővárosi Önkormányzattól, melyben azonnali tájékoztatást kértek egy, a színházban történt állítólagos szexuális visszaélésről.

Mihályi azt mondta, a levél nem is tényeken alapul, hanem olyan, mint egy iromány, egy fogalmazás, mert „légből kapott”. Megjegyezte továbbá, hogy azért is állt bele a bizottságba, mert szerinte csak a nevét akarták besározni, és olyan, mintha a bejelentő valahogyan be akart volna férkőzni a szakszervezetbe.

Az Újszínház közleménye

„Az Újszínház részére 2019. december 6-án megkeresés érkezett Budapest Főváros Önkormányzata, (sic!) mint Fenntartó részéről, hogy tájékoztatást kér egy vagy több 2016-ban elkövetett szexuális zaklatás ügyében. A Fenntartó képviselőjét szóban és írásban is tájékoztattuk, hogy ilyenről nincs tudomásunk. Hivatalos bejelentés Színházunkhoz sem akkor, sem azóta nem érkezett. A sajtóban megjelent cikkek valóságtartalmát vitatjuk és visszautasítjuk. A bejelentő személye, valamint a bejelentés tartalma számunkra ismeretlen, mivel mi is a sajtóból értesültünk, hogy a Fenntartó, valamint a Színházi Dolgozók Szakszervezete részére ilyen jellegű bejelentés történt. Mind a két intézménytől a mai napon tájékoztatást kértünk. A mai napon rendkívüli társulati ülés alkalmával tájékoztattuk a társulatot, hogy az Etikai bizottság a sajtóban megjelent vádak miatt vizsgálatot indít. A társulatot biztosítottuk, arról, hogy amennyiben bárki bejelentést tesz, minden erővel az esetleges áldozatok megvédésére fog törekedni a színház. Az Újszínház több szabályzattal is rendelkezik, mely lehetőséget biztosít az ilyen és ehhez hasonló ügyek bejelentésére, valamint kivizsgálására.”

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3