Október elején jelent meg Mika ötödik stúdióalbuma, a My Name Is Michael Holbrook, négy évvel a No Place in Heaven után. Mi történt Mikával, mivel foglalkozott az elmúlt négy évben? Mit tart fontosnak elmondani az új lemezéről? Eredeti nevén Michael Holbrook friss interjúját szemléztük.

A lemez, ami Mikát képviseli

Hirdetés

Mika (eredeti nevén Michael Holbrook) az új lemezét provokációnak szánja, saját magával szemben.

A cím saját magammal szembeni provokáció. Négy év hallgatás után úgy éreztem, hogy csinálnom kell valamit, ami meghatároz művészként az elkövetkező évekre is.

– írta az Ansa olasz hírügynökség. Hozzátette, „olyan lemezt akartam írni, ami teljes egészében engem képvisel. Születésem után anyukám rögtön elnevezett Mikának és ez a becenév máig rajtam ragadt.”

Mika / Fotó: Peter Lindbergh / A zenész hivatalos Facebook-oldala

Mint mondta Mika, mindig is utálta az anyakönyvezett nevét, mert az édesapját is ugyanígy hívják.

Apám, bár mindig mellettem volt, olyan ember, akire nem akartam hasonlítani. Meg kellett békélnem a nevemmel és szembenéznem a Michael és Mika közötti távolsággal

– mesélte Holbrook.

MIKA – Mika: The day has finally come! I’ve loved sharing…

Mika: The day has finally come! I’ve loved sharing my new songs and music videos with you over the last few months, but it has all been leading up to…

 

Az interjú során olyan mélységig megy el őszinteség terén, hogy a zenész azt is megosztotta, az apai ág tagjait is kutatta. Miamiból elautózott Savannah-ig, hogy levetkőzzön jópár dolgot. Azt hitte, hogy Mika és Michael különbözőek, de rájött, hogy nincs is köztük akkora különbség. „Most elmondhatom, így, az album megszületése után: a nevem Michael Holbrook, de Mika vagyok, a szüleim gyermeke” – mondta.

Észrevetted, hogy mindig fekete-fehér?

„Nem szokták észrevenni, hogy az összes eddigi lemezen fekete-fehér kép van rólam a borítón. A fekete-fehéret szeretem fényképen. A színek belőled kell, hogy jöjjenek” – mondta Holbrook. Számára az alkotás jelenti a színeket. Érdekesség, hogy a mostani borítón az arca egy részlete mégis színes: az édesanyja fiatalkori fotója.

MIKA – Tiny Love

Official music video by MIKA performing “Tiny Love” ►Download “Tiny Love” here: https://MIKA.lnk.to/TinyLoveYD ►Pre-Order the new album “My Name Is Michael Holbrook” now: https://MIKA.lnk.to/MNISMHYD ►Subscribe for more official content from MIKA: https://MIKA.lnk.to/YTSubYD/ ► Tickets for the Revelation tour here: https://www.mikasounds.com/shows/ ►Exclusive Merch: https://shop.virginemi.com/mika/ ►Follow MIKA Online Instagram: https://www.instagram.com/mikainstagram/ Facebook: https://www.facebook.com/mikasounds/ Twitter: https://twitter.com/mikasounds/ Shazam: https://www.shazam.com/artist/5459158/mika Website: https://www.mikasounds.com/ Subscribe to YouTube Music: https://MIKA.lnk.to/IceCream-singleYD…

Újra szerelmes lenni a zenébe?

Az elmúlt négy évből az első kettőben nem írt semmit Mika. Újra bele kellett szeretnie, elmondása szerint, a zenébe. Mint mondta, elfelejtette, mennyire fontos számára.

Az előző éveket tévézéssel töltöttem, és a showbiznisz a leggusztustalanabb dolog a világon. Az üzleti része, a számok olyan feszültséget generálnak, hogy elfeledkezünk arról, hogy tulajdonképpen a zene miatt dolgozunk

– fogalmazott Holbrook. Hozzátette, „bezárkóztam otthon, elkezdtem írni és most újra teljes lelkesedéssel tudom magam belevetni a zenébe.”

MIKA – Sanremo

Official music video by MIKA performing “Sanremo” – off the new album “My Name Is Michael Holbrook” available now: https://MIKA.lnk.to/MNIMHYD ►Subscribe for more official content from MIKA: https://MIKA.lnk.to/YTSubYD/ ► Tickets for the Revelation tour here: https://www.mikasounds.com/shows/ ►Exclusive Merch: https://shop.virginemi.com/mika/ ►Follow MIKA Online Instagram: https://www.instagram.com/mikainstagram/ Facebook: https://www.facebook.com/mikasounds/ Twitter: https://twitter.com/mikasounds/ Website: https://www.mikasounds.com/ Video Director: Wiz Video Producer: Rob Jelley Video Editor: Edward Hanbury “Sanremo” Lyrics: Light brown skin Lips like Campari And words like soda Can I come over?

Mi történt a francia Voice-ben?

Úgy véli, a tévében az emberekhez szólni nagyon felszabadító. Mika hat évig szerepelt a francia The Voice-ban zsűritagként és csak most hagyta abba. Elmondása szerint ennek az oka az volt, hogy a zenére koncentrálhasson.

Joggal merül fel a kérdés, mi a helyzet a Casa Mika (az olasz köztévén önálló showműsora volt) nevű önálló műsorával? Mint mondta Holbrook, „az egy szerelem-projekt volt.”

Milyen előnyei származott a tévézésből? Elmondása szerint a tévézésnek köszönhetően megtanulta következményektől való félelem nélkül kifejezni magát és felelősséget vállalni. A My name is Michael Holbrook albumon ez is fellelhető. És hogy mit szól ahhoz, hogyan fogadják az emberek? Nem érdekli.

MIKA – Tomorrow

Official music video by MIKA performing “Tomorrow” – off the new album “My Name Is Michael Holbrook” available now: https://MIKA.lnk.to/MNIMHYD ►Subscribe for more official content from MIKA: https://MIKA.lnk.to/YTSubYD/ ► Tickets for the Revelation tour here: https://www.mikasounds.com/shows/ ►Exclusive Merch: https://shop.virginemi.com/mika/ ►Follow MIKA Online Instagram: https://www.instagram.com/mikainstagram/ Facebook: https://www.facebook.com/mikasounds/ Twitter: https://twitter.com/mikasounds/ Website: https://www.mikasounds.com/ “Tomorrow” Lyrics: You and I were really, really not so innocent Consequences won’t be easy from here every road leads to regret But if this ain’t what you wanted, then why’d you even come here it’s 2 a.m.

Mindenki maradjon csendben!

Az angol-libanoni zenész szerint minden művész életében van olyan pillanat, amikor színpadon lenni kész kínszenvedés. De jelenleg egyáltalán nem így érez, hiszen különleges show-val akart visszatérni.

Vannak persze látványelemek, de a zenészek is hátrébb állnak, hogy a zenével és a közönséggel közösen varázslatos háromszöget alkothassunk. Egy korábbi koncertemen történt, hogy elment az áram, 15 ezer ember előtt. Meg kellett oldanom a helyzetet, mielőtt eluralkodott volna a káosz és az emberek elkezdenek kiabálni

– mondta. Az egyik koncertjén mindenkitől azt kérte, hogy maradjon csendben. Szeretett volna hangosítás és aláfestő zene nélkül énekelni egy dalt. Mint fogalmazott, „ha egy stadionban tudsz a cappella énekelni, akkor nincsenek szűrők, csak a közvetlen, organikus kapcsolat a közönséggel.” A mostani, Revelation nevű turnén ezt az érzést szeretné kiváltani.

Hirdetés