Mika: „Olyan lemezt akartam írni, ami teljes egészében engem képvisel”

Október elején jelent meg Mika ötödik stúdióalbuma, a My Name Is Michael Holbrook, négy évvel a No Place in Heaven után. Mi történt Mikával, mivel foglalkozott az elmúlt négy évben? Mit tart fontosnak elmondani az új lemezéről? Eredeti nevén Michael Holbrook friss interjúját szemléztük.

A lemez, ami Mikát képviseli

Mika (eredeti nevén Michael Holbrook) az új lemezét provokációnak szánja, saját magával szemben.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A cím saját magammal szembeni provokáció. Négy év hallgatás után úgy éreztem, hogy csinálnom kell valamit, ami meghatároz művészként az elkövetkező évekre is.[/perfectpullquote]

– írta az Ansa olasz hírügynökség. Hozzátette, „olyan lemezt akartam írni, ami teljes egészében engem képvisel. Születésem után anyukám rögtön elnevezett Mikának és ez a becenév máig rajtam ragadt.”

Mika / Fotó: Peter Lindbergh / A zenész hivatalos Facebook-oldala

Mint mondta Mika, mindig is utálta az anyakönyvezett nevét, mert az édesapját is ugyanígy hívják.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Apám, bár mindig mellettem volt, olyan ember, akire nem akartam hasonlítani. Meg kellett békélnem a nevemmel és szembenéznem a Michael és Mika közötti távolsággal[/perfectpullquote]

– mesélte Holbrook.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

 

Az interjú során olyan mélységig megy el őszinteség terén, hogy a zenész azt is megosztotta, az apai ág tagjait is kutatta. Miamiból elautózott Savannah-ig, hogy levetkőzzön jópár dolgot. Azt hitte, hogy Mika és Michael különbözőek, de rájött, hogy nincs is köztük akkora különbség. „Most elmondhatom, így, az album megszületése után: a nevem Michael Holbrook, de Mika vagyok, a szüleim gyermeke” – mondta.

Észrevetted, hogy mindig fekete-fehér?

„Nem szokták észrevenni, hogy az összes eddigi lemezen fekete-fehér kép van rólam a borítón. A fekete-fehéret szeretem fényképen. A színek belőled kell, hogy jöjjenek” – mondta Holbrook. Számára az alkotás jelenti a színeket. Érdekesség, hogy a mostani borítón az arca egy részlete mégis színes: az édesanyja fiatalkori fotója.

MIKA – Tiny Love

Official music video by MIKA performing “Tiny Love” ►Download “Tiny Love” here: https://MIKA.lnk.to/TinyLoveYD ►Pre-Order the new album “My Name Is Michael H…

Újra szerelmes lenni a zenébe?

Az elmúlt négy évből az első kettőben nem írt semmit Mika. Újra bele kellett szeretnie, elmondása szerint, a zenébe. Mint mondta, elfelejtette, mennyire fontos számára.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az előző éveket tévézéssel töltöttem, és a showbiznisz a leggusztustalanabb dolog a világon. Az üzleti része, a számok olyan feszültséget generálnak, hogy elfeledkezünk arról, hogy tulajdonképpen a zene miatt dolgozunk[/perfectpullquote]

– fogalmazott Holbrook. Hozzátette, „bezárkóztam otthon, elkezdtem írni és most újra teljes lelkesedéssel tudom magam belevetni a zenébe.”

MIKA – Sanremo

Official music video by MIKA performing “Sanremo” – off the new album “My Name Is Michael Holbrook” available now: https://MIKA.lnk.to/MNIMHYD Video Director…

Mi történt a francia Voice-ben?

Úgy véli, a tévében az emberekhez szólni nagyon felszabadító. Mika hat évig szerepelt a francia The Voice-ban zsűritagként és csak most hagyta abba. Elmondása szerint ennek az oka az volt, hogy a zenére koncentrálhasson.

Joggal merül fel a kérdés, mi a helyzet a Casa Mika (az olasz köztévén önálló showműsora volt) nevű önálló műsorával? Mint mondta Holbrook, „az egy szerelem-projekt volt.”

Milyen előnyei származott a tévézésből? Elmondása szerint a tévézésnek köszönhetően megtanulta következményektől való félelem nélkül kifejezni magát és felelősséget vállalni. A My name is Michael Holbrook albumon ez is fellelhető. És hogy mit szól ahhoz, hogyan fogadják az emberek? Nem érdekli.

MIKA – Tomorrow

Official music video by MIKA performing “Tomorrow” – off the new album “My Name Is Michael Holbrook” available now: https://MIKA.lnk.to/MNIMHYD ►Subscribe fo…

Mindenki maradjon csendben!

Az angol-libanoni zenész szerint minden művész életében van olyan pillanat, amikor színpadon lenni kész kínszenvedés. De jelenleg egyáltalán nem így érez, hiszen különleges show-val akart visszatérni.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Vannak persze látványelemek, de a zenészek is hátrébb állnak, hogy a zenével és a közönséggel közösen varázslatos háromszöget alkothassunk. Egy korábbi koncertemen történt, hogy elment az áram, 15 ezer ember előtt. Meg kellett oldanom a helyzetet, mielőtt eluralkodott volna a káosz és az emberek elkezdenek kiabálni[/perfectpullquote]

– mondta. Az egyik koncertjén mindenkitől azt kérte, hogy maradjon csendben. Szeretett volna hangosítás és aláfestő zene nélkül énekelni egy dalt. Mint fogalmazott, „ha egy stadionban tudsz a cappella énekelni, akkor nincsenek szűrők, csak a közvetlen, organikus kapcsolat a közönséggel.” A mostani, Revelation nevű turnén ezt az érzést szeretné kiváltani.

Kezdőlap > Design > BRÉKING > Hallgatom > Mika: „Olyan lemezt akartam írni, ami teljes egészében engem képvisel”
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból