Mike Hall lelkész telefonhívást kapott szomszédjától, hogy furcsa dolgok történnek a háza körül. Hazasietett, és azt látta, valaki eladta a házát, és az új tulajdonos meg is kezdte a felújítást.

Mike Hall arra ért haza, hogy ellopták otthonát

A brit tiszteletes azonnal lutoni házához utazott észak-walesi szolgálati helyéről, amikor szomszédja értesítette az otthona körüli furcsa mozgásról. Ekkor kulcsa már nem illett a zárba, és egy vadidegen férfi nyitott ajtót, aki azt állította, az új tulajdonos megbízásából a felújítási munkákat végzi, írta a BBC.

A ház teljesen üres volt, minden bútora eltűnt. Mike Hall rendőrt hívott, az építőmunkás pedig a megbízóját tárcsázta, aki közölte, egy hónappal ezelőtt vásárolta meg a pap házát. Az új tulajdonos távozásra szólította fel a lelkészt, mondván magánlaksértést követ el. Végül a rendőrök sem tudtak mit tenni, augusztus 4-én valóban bejegyezték a tulajdonosváltást, így Hallt távozásra intették és azt tanácsolták, fogadjon ügyvédet.

Hamis jogosítvánnyal adták el nevében a házát

A rendőrség csalás ügyében indított nyomozást, és kiderítette, valaki egy hamis jogosítvány segítségével nyitott bankszámlát Hall nevében. Ezután a tettes 131 ezer fontért (körülbelül 55 millió forintért) eladta a pap házát.
Az adás-vételben részt vevő ügyvédek nem kommentálják az ügyet a nyomozás lezárásáig, amiben együttműködnek a rendőrséggel. A történet nem egészen egyedülálló, a földhivatalnak közel másfél milliárd forintnak megfelelő összeget kellett kifizetnie hasonló ügyekben kártérítésként csak a tavalyi évben.
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet