Miley Cyrus megállapodott a We Can’t Stop számának 300 millió dolláros perében

Miley Cyrus-t a We Can’t Stop című dala miatt perelte be egy jamaicai zeneszerző, írja a Dazed.

Flourgon, a jamaicai származású dalszerző 2018-ban azzal vádolta meg az énekesnőt, hogy ellopta az egyik zenéjét.

miley cyrus per
Miley Cyrus énekesnő tolvaj lenne? / Kép: Getty Images

A Flourgon néven ismert Michael May még 2018-ban indított pert az énekesnő és a kiadója, az RCA Records ellen. A kereset 300 millió dollár szerzői jogdíjról szólt.

A jamaicai zeneszerző azt állítja, hogy az énekesnő We Can’t Stop című dala a We Run Things című 1988-as számának lenyúlása.

A kérdéses hasonlóság a We Can’t Stop című dal „We run things, things don’t run we” sorából vált egyértelművé Flourgon számára. A zenész szerint ez kísértetiesen hasonlít a saját szerzeményének “We run things, things no run we” szövegére.

Miley Cyrus – We Can’t Stop (Official Video)

Miley Cyrus’ official music video for ‘We Can’t Stop’. Click to listen to Miley Cyrus on Spotify: http://smarturl.it/MCSpot?IQid=MCWCS As featured on Bangerz…

Miley Cyrus ügyvédei azonban azzal érveltek, hogy már egy korábban is létező jamaicai kifejezést a „wi run tings, tings nuh run wi”-t használták fel, amely nem áll szerzői jogvédelem alatt.

A pénteki napon a bíróság elfogadta a keresetet, így azon már nem lehet módosítani. Mindemellett  egy megállapodást írt alá Miley Cyrus és Flourgon, de ennek részletei egyelőre még nem kerültek nyilvánosságra.

Miley Cyrus feminizmust csempészett a Santa Baby számba

A Tonight Show Starring Jimmy Fallon videójában az énekesnő pont, mielőtt előadná a Santa Baby című számot, találkozik Jimmy Fallonnal, és kiemeli a dalszöveg kérdéses részeit. – teszi fel a kérdést. Miley Cyrus changes some questionable lyrics to the holiday classic “Santa Baby” to better represent 2018, while Jimmy and Mark Ronson try to keep up.

A We Can’t Stop volt a húzó dal Miley Cyrus 2013-as Bangerz című albumán, amely a Billboard Hot 100 toplista második helyére került.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból