A Sherlock Holmes-filmhez Millie Bobby Brown mellett Helena Bonham Carter is csatlakozik

Millie Bobby Brown játssza majd Enola Holmes szerepét a The Case of the Missing Marquess című könyvadaptációban. A Nancy Springer által írt hatrészes sorozat filmváltozatához Helena Bonham Carter is csatlakozott, aki a források szerint Brown édesanyját alakítja majd.

Nancy Springer amerikai írónő még 2006-ban írta a könyvsorozat első részét, amely Sherlock és Mycroft Holmes jóval fiatalabb húgának, Enola Holmes-nak a kalandjairól szól. A könyv első és ötödik részét Edgar-díjra jelölték még 2007-ben és 2010-ben (az Edgar Allan Poe-díjra a legjobb rejtelmes témában írt műveket jelölik az Egyesült Államokban – a szerk.).

Millie Bobby Brown Helen Bonham Carter
Mindketten bizonyították tehetségüket / Fotó: Arroba Nerd

A szériából film készül, amely kapcsán már folynak a munkálatok. Millie Bobby Brown színésznőt már korábban kiválasztották Enola szerepére, de a stáblista sokáig üres maradt. A napokban azonban bővült még egy névvel, ráadásul nem is akárkivel. Helena Bonham Carter eddig is gyakran játszott misztikus filmekben, legismertebb szerepe, a Harry Potter Bellatrix Lastrange-je is bizonyítja, nem áll tőle távol a misztikum világa.
A színésznőt A király beszéde című filmjéért Oscar-díjra is jelölte az Akadémia, ezzel pedig beírta nevét a legnagyobbak közé.

Durván akciódús a Stranger Things 3. évadának utolsó előzetese

Mint tudjuk, július 4-re, a Függetlenség napjára időzítette a Netflix a Stranger things harmadik évadának premierjét. A legutóbbi előzetes éppen egy hónapja debütált. Az 1:45 perces előzetesben a Stranger Things második évadában feltűnő Billy Hargrove ( Dacre Montgomery) munkájába pillanthatunk be.

A Holmes-filmre még 2020-ig várni kell, rendezője Harry Bradbeer, aki eddig főleg sorozatokat rendezett, forgatókönyvírója pedig Jack Thorne lesz. Helena Bonham Cartert legközelebb Margit hercegnő szerepében láthatjuk A korona című Netflix-sorozat 3. évadában, Brown-ra pedig már nem kell sokáig várni, egy hét múlva ugyanis startolnak a Stranger Things legújabb részei.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból