Minden cukiságok őse, Walt Disney elveszettnek hitt rajzfilmje került elő!

Japánban találtak rá a 16 mm-es filmtekercsre, amely az 1928-ban elveszettnek hitt Walt Disney-rajfilmet tartalmazza.

A korai rajzfilmen Oswald, a szerencsés nyúl szerepel, akinek a karaktere később a világhírű Mickey egeret inspirálta.

Sky Scrappers Oswald The lucky Rabbit cartoon

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

A Neck ’n’ Neck című epizód kópiája Yasushi Watanabe anime történész birtokában volt, aki 70 évvel ezelőtt vásárolta azt, de csak most fedezte fel micsoda kincs birtokában van. David Bossert könyvet jelentetett meg az Oswald the Lucky Rabbit: The Search for the Lost Disney Cartoons (Az elveszett Disney rajzfilmek keresése) címmel. A könyv elolvasása döbbentette rá Watanabe-t, hogy az általa birtokolt kópia, az elveszett rajzfilmet tartalmazza.

Walt Disney United Artistis Photofest Croppedjpg
Walt Disney És Mickey Egér / Fotó: United Artists / Biography

Később, a Disney Archívum is megerősítette, hogy a felvétel egyike az eltűnt Oswald epizódoknak, amelyeket örökre elveszettnek hittek.

Watanabe kópiáját jelenleg az egyik legnagyobb magán-filmgyűjteményében a 16.000 felvételt tartalmazó Kobe Planet Film Archívumban őrizik.

Oswald karakterét és a sorozatot Walt Disney eredetileg az Universal Stúdiónak gyártotta, de később egy jogvitában elvesztette a karakter jogait.

OswaldIdővel mikor Disney saját stúdiót alapított, megalkotta Mickey egeret, aki Oswald karakterének „reinkarnálódott” változata lett és meghozta a világsikert a rajzfilmgurunak.

November 18-án lesz a 90 éves évfordulója annak, hogy a legelső Mickey egér rajzfilmet bemutatták.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból