A Trumpellenes albumával lép fel a Ministry Budapesten

Első önálló magyarországi koncertjét adja a Ministry július 11-én az A38 Hajón, ahol tavaly megjelent AmeriKKKant című lemezét mutatja be.

Az album a csapat tizennegyedik stúdiólemeze, amelyet az elmúlt évek Amerikájának történései, a Trump-korszakkal kapcsolatos felháborodás ihletett. Ez az első Ministry-album, amely az ipari metál kulcskiadójánál, a Nuclear Blastnál jelent meg, az anyagon közreműködött Burton C. Bell a Fear Factoryből.

al jourgensen ministry q a f71db765 e01c 44b4 b9ef 98f9916f9875 rolling stone 1
Al Jourgensen a Ministry frontembere / Kép: Rolling Stone

A Ministry eddig háromszor járt Magyarországon, valamennyi alkalommal fesztiválon lépett fel: 2006-ban és 2012-ben a Szigeten, tavaly a Fezenen.

A frontember, Al Jourgensen 1981-ben még szintipop jellegű zenekarként hozta létre a Ministryt, de hamar váltott a metál műfajára, ahol rátalált indusztriál alapú sajátos stílusára.

A Ministry az elmúlt évtizedekben olyan előadókra volt hatással, mint a Nine Inch Nails vagy Skinny Puppy.

James Hetfield, a Metallica frontembere a zenekar “elk_rvulásáról” beszélt

Különösen arra az esetre fókuszált James Hetfield, amikor az első videoklipjük miatt kritizálták őket. James Hetfield: „Hasznos kompromisszumokat kötni mindig jó dolog. A mi karrierünk apránként, de mindig erről szólt. Élhetsz a változással és saját hasznodra fordíthatod, vagy félhetsz tőle és megmaradhatsz a megszokott sémáknál, de akkor sosem fogsz fejlődni.

Az együttes története során többször leállt, feloszlott, de a harcos, politikus dühvel teli szövegeiről elhíresült, ma már 60 éves Jourgensen időről időre új lemezt készít, turnéra indul. A zenész hallatta a hangját a Bush-éra idején, a gazdasági válság után is. A Ministry 1992-es lemezével, a Psalm 69-cel ért fel a csúcsra: a több mint egymillió példányban elkelt albumon olyan metál alapvetések szerepelnek, mint a N.W.O., a Just One Fix, a Hero vagy a Jesus Built My Hotrod. Az N.W.O.-t Grammy-díjra is jelölték 1993-ban a legjobb metál előadás kategóriában.

MINISTRY – Twilight Zone (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

MINISTRY’s official music video for the song ‘Twilight Zone’ from the new album ‘AmeriKKKant’ out now! Order at http://www.nuclearblast.com/ministry-amerikkk…

A csapatban az éneklő (hörgő), gitározó és zenéket programozó Jourgensen mellett jelenleg John Bechdel (billentyűs hangszerek), Sin Quirin (gitárok), Cesar Soto (gitárok, vokál) és Tony Campos (basszusgitár, vokál), valamint Derek Abrams (dob) szerepel.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból