Mischinger Péter nyílt levelet írt Szorcsik Vikinek, amiben arra szólítja fel, hogy kérjen tőle nyilvánosan bocsánatot, különben rágalmazási pert indít ellene.

Szorcsik Viki a nyáron felvett, de most sugárzott Farm VIP-ben azt nyilatkozta a kameráknak Mischinger Péterről, hogy attól tart, hogy ellenfele vasvillát döf a hátába. Az ügyről nyilatkozott már Mischinger, amire aztán Szorcsik is reagált, most pedig az informatikus nyílt levélben olvasott be a színésznőnek, amit a 168 szemlézett.

“Vikivel mind a ketten temperamentumosok vagyunk, ezt ki-ki a maga módján próbálja kezelni. A kiesésem előtt két nappal, kimerültségünkben kétszer is összeszólalkoztunk. A távolságnak és az indulatoknak köszönhetően mind a kétszer félre lett értve a »kiabálásom« és a mondandóm” – írta arról, hogy szerinte mi történt.

Lehetne rugózni a hosszan kisípolt reakciókon, a használt nyelvezeten, de azt gondolom, ezt a vonalat könnyebb elengedni, de a színtiszta hazugságokat és ami velük járt, már nehezebb.

“Nem kaptam lehetőséget megbeszélni a problémát így Viki »szabadon« hergelhette ellenem a csapattársaimat. Az operatőröknek ezúton is hálás vagyok, hogy legalább így utólag látszik, mi zajlott a háttérben.”

Viki szisztematikusan, módszeres hazugságokkal sokakat ellenem fordított, aminek eredményeképp a becsületemet megtépázták és kiestem a játékból. Az intrika a reality része, de azt gondolom van egy határ.

A kiesett játékos ezután elárulta, hogy „egy olyan multinál van vezető beosztásban, aminek alapelve az empátia, s azt hirdeti is”. “Ha ez a rágalomhadjárat célt ér, akkor a jó hírnevemnek és a karrieremnek egy csapásra vége.”

Én nem vagyok megélhetési celeb. Szeretek szerepelni, de a szakmai karrierem az alapja az életemnek. Viki a megélhetésemet kockáztatta a hazugságaival. Ha félni kell attól, hogy »beleállítom a vasvillát a hátába«, akkor a gladiátor-bemutatóknak is búcsút mondhatok.

“Ugyanis ott ténylegesen egymás életével játszunk és senki nem szavatolhatná az ellenfeleim és egyben barátaim testi épségét. Azt gondolom, lehet hibázni. Viki is hibázhat. Felelősségvállalással, őszinte és nyílt kommunikációval helyre lehet hozni a hibákat. De csak így. Ugyanakkor, ha »okos enged« szemléletmóddal háttérbe húzódok, akkor legitimizálom az iskolai bullingot [sic], a bántalmazó kapcsolatokat és így tovább. A konfliktus felvállalásával az a célom, hogy erőt adjak azoknak, akik ilyen teherrel élik a mindennapjaikat.”

Elvárom, hogy Viki nyilvánosan bocsánatot kérjen és (noha a TV már megtette a műsorral), tisztázza az engem ért valótlan vádakat. Barátok nem leszünk és nem fogom meghívni az otthonomba teázni, de egy műsorban még szerepelhetünk.

“Nem célom Vikinek kárt okozni, mert mint mondtam, ő is hibázhat. Ha ezt megteszi, nem indítok rágalmazási pert és nem fogom feljelenteni. Ellenkező esetben viszont a jogi lépés az egyetlen eszközöm, hogy ki legyen mondva: ez nem fér bele a társadalmi normákba” – jelentette ki Mischinger.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet