Tom Cruise és stábja Rómában folytatja a Mission Impossible 7. részét

Róma központjában folytatja keddtől a Mission Impossible 7 februárban leállított forgatását Tom Cruise, aki ismét Ethan Hunt ügynököt alakítja az akciófilmben.

A járvány kereszttüzében

A Mission: Impossible-franchise a legnagyobb hollywoodi kasszasikerek közé tartozik, a 2018-ban bemutatott Mission: Impossible – Utóhatás című rész globális bevétele meghaladta a 791 millió dollárt (245 milliárd forintot). A filmben az a Vanessa Kirby is játszik majd, aki az idei velencei filmfesztiválon Mundruczó Kornél Pieces of a Woman filmjében nyújtott alakításáért a legjobb színésznőnek járó díjat vehette át.

mission impossible 7 tom cruise vanessa kirby
Vanessa Kirby és Tom Cruise a Mission Impossible 6. részében / Fotó: Paramount

Még tavaly szeptemberben számoltunk be arról, hogy egyszerre két Mission Impossible-filmet forgatnak le Tom Cruise-ék, és ezúttal Hayley Atwell lesz a női társa. Azonban idén márciusban a koronavírus-járvány miatt le kellett állítani a forgatásokat. Júniusban viszont nekiálltak a munkálatok folytatásának, ám újra szüneteltetni kellett.

1,1 millió eurós bevételre számítanak az olaszok

Christopher McQuarrie rendező és stábja a koronavírus-járvány miatt a legszigorúbb elővigyázatossági intézkedéseket akarja betartani a Mission Impossible 7 felvételeinek idején. A 180 fős stáb majd’ kéthónaposra tervezi a forgatást, mintegy ezer statisztával fognak dolgozni.

Mire számíthatnak a mozik és a filmipar a koronavírust követően?

A koronavírus-járvány a kulturális élet történéseit is lefagyasztotta a pandémia idejére, ám úgy tűnik a nyári hőhullámokkal egyre több korlátozás olvad fel. Hamarosan a színpadokon láthatjuk majd Hamletet, ráadásul nem is akárkinek az alakításában. Rudolf Péter a Vígszínház újdonsült igazgatójaként pedig új darabokkal készül. A koronavírus azonban nem tűnik el az életünkből.

Az olasz főváros önkormányzata mintegy 1,1 millió euró bevételre számíthat az amerikai film forgatásáért a történelmi központban és a Vatikán környékén.

A római forgatások újraindulása fontos jele annak, hogy kezd újjáéledni a filmipar, amely a koronavírus-járvány miatt március-áprilisban teljesen padlóra került.

A forgatások néhány nappal az október 15. és 25. között zajló római filmfesztivál megnyitója előtt kezdődnek, amelyet a Parco della Musica koncertteremben rendeznek, írja az NME.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból