Követem Élet + Stílus A MIT kutatói meghackelik az álmaidat 

A MIT kutatói meghackelik az álmaidat 

Promóció

A MIT legújabb kutatásának köszönhetően a virtuális valóságot meghazudtoló élményben lehet részed. 

Kontroll mindenek felett?

Promóció
- Advertisement -

A MIT Dream Lab kutatói egy viselhető szerkezeten dolgoznak, amely különböző módokon képes megfigyelni és interakcióba lendíteni az álmainkat. A fejlesztés akár arra is lehetőséget ad, hogy a felhasználók kezébe adhatja az álmaik feletti kontrollt, írja a Futurism.

Kontrollálhatják az álmokat a MIT kutatói / Fotó: MIT

A csapat célja, hogy az álmok többé ne elérhetetlen és megfejthetetlen, misztikus dolgokként legyenek számon tartva, hanem azokból profitálni is tudjunk. A MIT saját fejlesztésű, álomdetektáló kesztyű-szerű szerkezete számos szenzorral felszerelt, amik képesek érzékelni az elme tudatos és tudattalan állapotának történéseit. A kettő közti átmenet a hipnagógia, ami különböző módokon jelenhet meg embereknél. Valaki, ebben az állapotban is képes interakcióba lépni másokkal, de vannak olyanok is, akik ebből a helyzetből ébrednek fel. 

Jobb, mint a virtuális valóság

A Dream Lab által fejlesztett kesztyű-szerű szerkezet képes befolyásolni az álmainkat is. Tegyük fel, hogy előre rögzítünk egy audió-felvételt, ami általában egy szó kell, hogy legyen. Később ez a fogalom megjelenhet az álmainkban. Ezt igazolja a Dream Lab által készített 50 főt vizsgáló kísérlet is.

Kutatók dallamokká alakították a koronavírus tüskéinek proteinjeit

A koronavírus gazdaságra, politikai életre, társadalomra és egészségügyre gyakorolt hatását képtelenség figyelmen kívül hagyni. Ugyan reménykedünk benne, hogy a fertőzés ellenszerére mielőbb sikerül rátalálnunk, egyelőre komoly következményekkel kell szembenéznünk. Azonban arról kevés szó esik, hogy milyennek hallható a koronavírus. Itt pedig nem a köhögésről, a sípoló tüdőkről és ziláló lélegzetvételekről van szó, hanem valami sokkal megnyugtatóbbról.

Szintén a Dream Lab egyik kutatója, Judit Amores fejlesztette ki ennek a szerkezetnek az elődjét, ami előre elkészített audió-felvételek helyett az illatokkal kooperált. A szagmintát a szerkezet kiengedi, amint a felhasználó alvási idejének az N3 fázisához ért. Remélik azonban, hogy egy napon nemcsak szavakkal és illatokkal befolyásolhatják az álmokat, hanem a teljes kontrollt az emberek kezébe helyezhetik. A Dream Lab 2019-ben tartott egyik workshopján az előadók az éber álmokról tartottak előadást. Ez az az állapot, amikor az alvó ember képes érzékelni álmában, hogy álmodik.

Ezek az álmok fantasztikusak. Repülhetsz, énekelhetsz vagy szexelhetsz. Jobb, mint a virtuális valóság 

– mondja Tore Nielsen, az MIT kutatója. Az éber álmok stádiumába azonban nagyon kevés ember képes belépni, így nehezen kutatható. Ezzel kapcsolatban a tudósoknak számos kérdéssel és problémával kell szembe találniuk magukat. 

Promóció
ForrásFuturism
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3