Egy szaúdi esküvőn járunk az 1980-as években. A teremben az ifjú pár érkezésére váró nők leveszik hagyományos burkáikat és kiengedik a hajukat, távol a férfi tekintetektől.

A szaúdi esküvőkön szigorú szegregációs szabályok érvényesülnek, és ezt férfiak jelenlétében nem tehetnék meg.

A fekete burka alól pedig csinos, divatos darabok bújnak elő: Miu Miu ruhák, blúzok és szoknyák. Különösen látványos egy széles vállú, puffos ujjú műanyag kabát, ami a márka lázadó 2018-as őszi-téli kollekciójában is látható.  

A filmben az esküvői party énekesnője, akit Rotana Tarabzouni, szaúdi popsztár alakít, egy elektromos vezetékhiba következtében kénytelen abbahagyni a műsort. Kislányán múlik, tudja-e orvosolni az áramkimaradást, mielőtt a menyasszony és a vőlegény megérkeznek.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Az esküvő a Szaúd-Arábiai társadalom tükre: szegregált, nemek és osztályok mentén fragmentált. Ezeknek a nőknek a történetét akartam elmesélni, és megmutatni ezt az érzékenységet. Számomra a kislány képviseli a jövőt. A jövő pedig a kívülállóké   [/perfectpullquote]

– magyarázza Al-Mansour.

Miu Miu Women’s Tales #16 – The Wedding Singer’s Daughter

It’s nighttime in 1980s Riyadh, Saudi Arabia. Glittery and glamorous heels climb out of cars. Women shrouded in traditional black abayas make their way into …