A kivégzésre várva meghalt egy nő a cellájában, akit 2009-ben bűnösnek találtak két férfi elrablásában, kirablásában és meggyilkolásában.

A 49 éves Miyuki Ueta volt bári dolgozó január 14-én fulladt meg a vacsorájától a cellájában, írja a DailyStar. Az NHK szerint az elítélt gyilkost 16:30 körül összeesve találták meg, és kórházba szállították, de 19 óra körül halottnak nyilvánították.

A halálraítéltet alig négy nappal azelőtt is kórházba szállították, miután torkán akadt az étele. Akkor mindent rendben találtak egészségével, és visszavitték a börtönbe.

Uetát 2012-ben ítélték halálra, miután 2009-ben bűnösnek találták két olyan férfi bekábítószerezésében, kifosztásában és megölésében, akiknek tartozott. Összesen 16 vádpontban emeltek vádat ellene, köztük 9,22 millió jen (26 millió forint) értékű ingatlan ellopásával.
A tárgyalás során tagadta az ellene felhozott vádakat, ehelyett azt mondta, hogy egy 48 éves volt autókereskedő, akivel akkor együtt élt, ölte meg a férfiakat. Miután elítélték, fenntartotta ártatlanságát, és még halálos ítélete ellen is fellebbezett. Ueta eredeti ítéletét azonban egy bíró 2017-ben helybenhagyta.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet