A legjobb színész díjat kapta Molnár Levente Sao Paulóban, a színészt a Hasadék című filmalkotás főszerepében nyújtott alakításáért jutalmazták az elismeréssel az április végén 11. alkalommal megrendezett brazíliai Cinefantasy nemzetközi filmfesztiválon – tudatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) hétfőn az MTI-vel.

Balladák hangulatát megidéző apa-fiú történet a Hasadékban

A dél-amerikai filmfesztivál díjátadóját, csakúgy mint magát a seregszemlét, a járványhelyzet miatt online tartották a hétvégén. 2021-ben a Budapest Film mutatja be a hazai mozikban a Nemzeti Filmintézet támogatásával, az AGA Media és a Pipacs Film gyártásában készült Hasadék című filmet – olvasható a közleményben.

2021-ben a Budapest Film mutatja be a hazai mozikban a Nemzeti Filmintézet támogatásával, az AGA Media és a Pipacs Film gyártásában készült Hasadék című filmet – olvasható a közleményben.

Molnar Levente Hasadek Cinefantasy Krasznahorkai Balazs
Krasznahorkai Balázs Első Mozifilmje A Balladák Hangulatát Megidéző, Magashegyi Tájakon Játszódó, Apa-Fiú Történetet Bemutató Dráma. / Fotó: Aga Media

Mint írják, Krasznahorkai Balázs első mozifilmje a balladák hangulatát megidéző, magashegyi tájakon játszódó, apa-fiú történetet bemutató dráma.

Tavaly után idén is díjazták Molnár Leventét

A cselekmény szerint a Molnár Levente által alakított erdélyi származású magyar orvos az édesapja temetésére tér vissza Budapestről a Máramarosi-havasok hegyei közé, szülőfalujába. Hazatérése során találkozik a tizenhét évvel ezelőtt elhagyott kamasz fiával, ahol azzal szembesül, hogy fia, Simon önpusztító és lázadó életet él, a helyi maffiavezér, Dumitru zsarnoksága alatt.

A film a családi kötődés erejéről és ellentmondásosságáról, a bűn és bűnhődés végzetszerűségéről, az újrakezdés és megváltás lehetőségeiről tesz fel kérdéseket.

A főszereplő Molnár Levente mellett a filmben Babai Dénes, Kovács Lajos, Orbán Levente, Lovas Rozi, Tzafetás Roland, valamint más magyarországi és határon túli színészek is láthatóak.

Molnár Leventét tavaly az Apró mesék, valamint a Foglyok című filmekben nyújtott két emlékezetes alakításáért is a legjobb férfi epizódszereplő kategóriában díjazták a magyar filmkritikusok – áll az összegzésben.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet