A Müpa és a Mome stratégiai együttműködést kötött

Stratégiai együttműködést kötött a Mome (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem) és a Müpa, amelynek részeként megvalósult egy, a Budapesti Wagner-napok díjnyertes, új arculatát visszatükröző installáció.

A stratégiai megállapodást a Budapesti Wagner-napokon írta alá Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója és Fülöp József, a Mome rektora. A Wagner nevének betűit formázó installáció az eseménysorozat végéig, június 23-ig tekintető meg a Müpa főbejárata előtti téren.

müpa mome wagner napok
A Müpa stratégiai megállapodást kötött a Mome-val / Fotó: MTI

Hangsúlyozták, hogy az eseménysorozatot kivételes nemzetközi sajtóérdeklődés övezi, mivel június 13. és 23. között a világ legkeresettebb Wagner-énekesei és A nibelung gyűrűje tetralógia, közkedvelt nevén a Ring nyűgözi le a közönséget. Az eseményt Fischer Ádám művészeti vezető és karmester vezényli.

Fischer Ádám ismét a demokráciáért és a szabadságért énekel

Verditől a Nabucco és Beethoventől az Örömóda is elhangzik majd június 19-én a Szabadság téren, ahol a „Tiszta emlékezettel a szabadságért, a demokráciáért” nevű csoport szervez közös éneklést Fischer Ádámmal, Fischer Iván bátyjával. Fischer Ádám Kossuth-díjas karmester többször beszélt arról, hogy őt sérti az emlékmű, mert az ő nagyszüleit is azok hurcolták el, akiknek most kisebbíteni akarják bűneit.

A német komponista egykori rendelkezésének megfelelően a nézők négy egymást követő estén láthatták. A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben Richard Wagner legendás opuszát, A nibelung gyűrűjét.

Richard Wagner – Der Ring des Nibelungen

THIS RECORDING IS WITHOUT WORDS!! Der Ring des Nibelungen (The Ring of the Nibelung) is a cycle of four epic operas by the German composer Richard Wagner. Wa…

Az idei két ciklus különlegessége, hogy a produkció új köntösben kerül a nézők elé – fűzték hozzá.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból