Követem Design Közép-Európában egyedülálló campust kapott a MOME

Közép-Európában egyedülálló campust kapott a MOME

Promóció

Közép-Európában egyedülálló, világszínvonalú campust kapott a MOME, írja az Octogon. A 21,4 milliárd forintos beruházás új lehetőségeket biztosít a tehetséges magyar művészeknek.

Promóció
- Advertisement -

Új campust kapott a MOME. A designegyetem olyan központtal bővült, amelyhez fogható nincs Közép-Európában. Ezt az átadáskor Fürjes Balázs kormánybiztos is kihangsúlyozta. A campus egyben egy szabadidős központ is, melyet a diákok mellett a családok is használhatnak, látogathatnak.

A MOME új campusa / Fotó: MOME, KKBK

A campus egyben innovációs fejlesztések és workshopok helyszíne is. Területe mintegy 25 ezer négyzetméter, amihez egy 15 ezer négyzetméteres zöldövezet is tartozik. A fejlesztések között szerepel egy Média- és Műteremház, egy Tudásközpont és egy Műhelyház.

A Müpa és a Mome stratégiai együttműködést kötött

A stratégiai megállapodást a Budapesti Wagner-napokon írta alá Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója és Fülöp József, a Mome rektora. A Wagner nevének betűit formázó installáció az eseménysorozat végéig, június 23-ig tekintető meg a Müpa főbejárata előtti téren. Hangsúlyozták, hogy az eseménysorozatot kivételes nemzetközi sajtóérdeklődés övezi, mivel június 13. és 23.


A tervezők Reimholz PéterCsomay Zsófia, Csillag KatalinGunther Zsolt és Németh Tamás voltak. A kivitelező a szintén magyar Market Zrt. volt, tehát a fejlesztés teljes egészében magyar.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3