Közép-Európában egyedülálló, világszínvonalú campust kapott a MOME, írja az Octogon. A 21,4 milliárd forintos beruházás új lehetőségeket biztosít a tehetséges magyar művészeknek.

Új campust kapott a MOME. A designegyetem olyan központtal bővült, amelyhez fogható nincs Közép-Európában. Ezt az átadáskor Fürjes Balázs kormánybiztos is kihangsúlyozta. A campus egyben egy szabadidős központ is, melyet a diákok mellett a családok is használhatnak, látogathatnak.

Mome Új Campus
A Mome Új Campusa / Fotó: Mome, Kkbk

A campus egyben innovációs fejlesztések és workshopok helyszíne is. Területe mintegy 25 ezer négyzetméter, amihez egy 15 ezer négyzetméteres zöldövezet is tartozik. A fejlesztések között szerepel egy Média- és Műteremház, egy Tudásközpont és egy Műhelyház.

A Müpa és a Mome stratégiai együttműködést kötött

A stratégiai megállapodást a Budapesti Wagner-napokon írta alá Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója és Fülöp József, a Mome rektora. A Wagner nevének betűit formázó installáció az eseménysorozat végéig, június 23-ig tekintető meg a Müpa főbejárata előtti téren. Hangsúlyozták, hogy az eseménysorozatot kivételes nemzetközi sajtóérdeklődés övezi, mivel június 13. és 23.


A tervezők Reimholz PéterCsomay Zsófia, Csillag KatalinGunther Zsolt és Németh Tamás voltak. A kivitelező a szintén magyar Market Zrt. volt, tehát a fejlesztés teljes egészében magyar.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet