A Momentum jelöltje: Egy főpolgármester nem hallgat, ha távozik a CEU

Még mindig folynak a tárgyalások a főpolgármester-jelölt felállításáról, pontosabban azon, hogy ki legyen az a személy. Mint a napokban kiderült, a Momentum is beszáll a harcba, Kerpel-Fronius Gábor aspiránssal.

Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum főpolgármester-jelöltje a Népszavának adott interjút. A főpolgármester-jelöltség előválasztása kapcsán azt mondta, hogy az az elképzelésük, egyetlen ellenzéki jelölt álljon Tarlós Istvánnal szemben ősszel.

A Momentum applikációja, a Noligarcha megmutatja, a NER-hez kerül-e a pénzed vásárláskor

A Momentum Noligarcha applikációja megmutatja, Mészáros Lőrincékhoz fut-e a pénzed vásárláskor vagy sem. Már letölthető a Google Playben és az AppStore-ban is, mondta a -nek Hajnal Miklós, a párt elnökségi tagja. DrMáriás sokszor volt Fábry Sándor vendége. És ahogy általában ez lenni szokott, a két jellegzetes groteszk hang felismerte közös hullámhosszát.

A Momentum főpolgármester-jelöltje jellemezte a jelenlegi városvezetést is. Mint mondta:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Olyanok vannak vezetőpozícióban, akik a felmerült problémákat többnyire silány minőségben próbálják megoldani. Az pedig a legfőbb baj, hogy a Fides-maffia játékszerévé tették a fővárost.[/perfectpullquote]

Úgy véli Kerpel-Fronius Gábor, hogy ennek megnyilvánulásai az ingatlan- és a parkolási maffia is. Hozzátette, “az ilyen korrupciós ügyek lefojtják Budapest alkotóenergiáit.”

Kerpel Fronius Gábor Momentum
A Momentum főpolgármester-jelöltje, Kerpel-Fronius Gábor / Fotó: Brődey János / Index

Az 53 éves Kerpel-Fronius elmondása szerint ahhoz a generációhoz tartozik, aki fiatal egyetemistaként élte meg a rendszerváltást. Akkor úgy döntött, hogy céget hoz létre és vezeti, majd családot alapít. A politikát figyelmen kívül hagyta akkoriban. A lapnak elmondta, hogy bűntudatot érzett utólag emiatt, mert “áttengedtem olyan embereknek a politikát, akik ezt csinálták az országgal 2019-re.”

“Ez a magyar történettudomány megalázása” – Kutatók az 1956-os Intézet megszűnéséről

Mint megírtuk, a friss Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint az 1956-os Intézet megszűnhet, a Veritas Történetkutató Intézet és Levéltár fogja működtetni. Mint ismeretes, az Országos Széchenyi Könyvtár osztályaként működik – hamarosan már múlt időben használatos – az 1956-os Intézet, 2012 óta. Azonban a friss kormányhatározat szerint június 15-től beolvad a Veritas Történetkutató Intézet be.

Az ő szerepfelfogása szerint a főpolgármesternek elképzelhetetlen hallgatnia, amikor a város és az ország legkiválóbb egyetemét elüldözik. De emlékeztetett az új botrányra, miszerint az 1956-os Intézet, az Országos Széchenyi Könyvtár egyik osztályát kvázi megszüntetik.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból