Még mindig folynak a tárgyalások a főpolgármester-jelölt felállításáról, pontosabban azon, hogy ki legyen az a személy. Mint a napokban kiderült, a Momentum is beszáll a harcba, Kerpel-Fronius Gábor aspiránssal.

Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum főpolgármester-jelöltje a Népszavának adott interjút. A főpolgármester-jelöltség előválasztása kapcsán azt mondta, hogy az az elképzelésük, egyetlen ellenzéki jelölt álljon Tarlós Istvánnal szemben ősszel.

A Momentum applikációja, a Noligarcha megmutatja, a NER-hez kerül-e a pénzed vásárláskor

A Momentum Noligarcha applikációja megmutatja, Mészáros Lőrincékhoz fut-e a pénzed vásárláskor vagy sem. Már letölthető a Google Playben és az AppStore-ban is, mondta a -nek Hajnal Miklós, a párt elnökségi tagja. DrMáriás sokszor volt Fábry Sándor vendége. És ahogy általában ez lenni szokott, a két jellegzetes groteszk hang felismerte közös hullámhosszát.

A Momentum főpolgármester-jelöltje jellemezte a jelenlegi városvezetést is. Mint mondta:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Olyanok vannak vezetőpozícióban, akik a felmerült problémákat többnyire silány minőségben próbálják megoldani. Az pedig a legfőbb baj, hogy a Fides-maffia játékszerévé tették a fővárost.[/perfectpullquote]

Úgy véli Kerpel-Fronius Gábor, hogy ennek megnyilvánulásai az ingatlan- és a parkolási maffia is. Hozzátette, “az ilyen korrupciós ügyek lefojtják Budapest alkotóenergiáit.”

Kerpel Fronius Gábor Momentum
A Momentum Főpolgármester-Jelöltje, Kerpel-Fronius Gábor / Fotó: Brődey János / Index

Az 53 éves Kerpel-Fronius elmondása szerint ahhoz a generációhoz tartozik, aki fiatal egyetemistaként élte meg a rendszerváltást. Akkor úgy döntött, hogy céget hoz létre és vezeti, majd családot alapít. A politikát figyelmen kívül hagyta akkoriban. A lapnak elmondta, hogy bűntudatot érzett utólag emiatt, mert “áttengedtem olyan embereknek a politikát, akik ezt csinálták az országgal 2019-re.”

“Ez a magyar történettudomány megalázása” – Kutatók az 1956-os Intézet megszűnéséről

Mint megírtuk, a friss Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint az 1956-os Intézet megszűnhet, a Veritas Történetkutató Intézet és Levéltár fogja működtetni. Mint ismeretes, az Országos Széchenyi Könyvtár osztályaként működik – hamarosan már múlt időben használatos – az 1956-os Intézet, 2012 óta. Azonban a friss kormányhatározat szerint június 15-től beolvad a Veritas Történetkutató Intézet be.

Az ő szerepfelfogása szerint a főpolgármesternek elképzelhetetlen hallgatnia, amikor a város és az ország legkiválóbb egyetemét elüldözik. De emlékeztetett az új botrányra, miszerint az 1956-os Intézet, az Országos Széchenyi Könyvtár egyik osztályát kvázi megszüntetik.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.