Követem Közélet A Momentum jelöltje: Egy főpolgármester nem hallgat, ha távozik...

A Momentum jelöltje: Egy főpolgármester nem hallgat, ha távozik a CEU

Promóció

Még mindig folynak a tárgyalások a főpolgármester-jelölt felállításáról, pontosabban azon, hogy ki legyen az a személy. Mint a napokban kiderült, a Momentum is beszáll a harcba, Kerpel-Fronius Gábor aspiránssal.

Promóció
- Advertisement -

Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum főpolgármester-jelöltje a Népszavának adott interjút. A főpolgármester-jelöltség előválasztása kapcsán azt mondta, hogy az az elképzelésük, egyetlen ellenzéki jelölt álljon Tarlós Istvánnal szemben ősszel.

A Momentum applikációja, a Noligarcha megmutatja, a NER-hez kerül-e a pénzed vásárláskor

A Momentum Noligarcha applikációja megmutatja, Mészáros Lőrincékhoz fut-e a pénzed vásárláskor vagy sem. Már letölthető a Google Playben és az AppStore-ban is, mondta a -nek Hajnal Miklós, a párt elnökségi tagja. DrMáriás sokszor volt Fábry Sándor vendége. És ahogy általában ez lenni szokott, a két jellegzetes groteszk hang felismerte közös hullámhosszát.

A Momentum főpolgármester-jelöltje jellemezte a jelenlegi városvezetést is. Mint mondta:

Olyanok vannak vezetőpozícióban, akik a felmerült problémákat többnyire silány minőségben próbálják megoldani. Az pedig a legfőbb baj, hogy a Fides-maffia játékszerévé tették a fővárost.

Úgy véli Kerpel-Fronius Gábor, hogy ennek megnyilvánulásai az ingatlan- és a parkolási maffia is. Hozzátette, “az ilyen korrupciós ügyek lefojtják Budapest alkotóenergiáit.”

A Momentum főpolgármester-jelöltje, Kerpel-Fronius Gábor / Fotó: Brődey János / Index

Az 53 éves Kerpel-Fronius elmondása szerint ahhoz a generációhoz tartozik, aki fiatal egyetemistaként élte meg a rendszerváltást. Akkor úgy döntött, hogy céget hoz létre és vezeti, majd családot alapít. A politikát figyelmen kívül hagyta akkoriban. A lapnak elmondta, hogy bűntudatot érzett utólag emiatt, mert “áttengedtem olyan embereknek a politikát, akik ezt csinálták az országgal 2019-re.”

“Ez a magyar történettudomány megalázása” – Kutatók az 1956-os Intézet megszűnéséről

Mint megírtuk, a friss Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint az 1956-os Intézet megszűnhet, a Veritas Történetkutató Intézet és Levéltár fogja működtetni. Mint ismeretes, az Országos Széchenyi Könyvtár osztályaként működik – hamarosan már múlt időben használatos – az 1956-os Intézet, 2012 óta. Azonban a friss kormányhatározat szerint június 15-től beolvad a Veritas Történetkutató Intézet be.

Az ő szerepfelfogása szerint a főpolgármesternek elképzelhetetlen hallgatnia, amikor a város és az ország legkiválóbb egyetemét elüldözik. De emlékeztetett az új botrányra, miszerint az 1956-os Intézet, az Országos Széchenyi Könyvtár egyik osztályát kvázi megszüntetik.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3