Emlékeztek Momo-ra? A kör és az Az alkotói horrorfilmet készítenek a történetből

A bizarr kinézetű Momo igazán jó alapanyag lehet borzongatós mozinak. Az Az producerei horrorfilmet készítenek az internetes hoax alapján, írja a Deadline.

Momo készen áll a megfilmesítésre. Az Orion Pictures és a Roy Lee vezette Vertigo Entertainment közösen fejlesztik a horrorfilmet, amelynek a producere Taka Ichise lesz. A film a félelmetes, Momo néven elhíresült bábú körül kialakult hoax-ok és kihívások sokkoló történetei alapján készül.

momo horrorfilm
Momo figuráját a japán folklór ihlette / Fotó: WQOW

A japán művész, Keisuke Aiso 2016-ban Mother Bird elnevezéssel készítette el a szobrot egy tokiói galéria számára. A bizarr ábrázatú lényt viszont egy internetes mémhez kisajátították és Momo-kihívás néven terjedt el.

Az internetes kihívás arra ösztönözte a gyerekeket, hogy sérüléseket  és egyéb veszélyes dolgokat okozzanak magunknak.

Az álhír akkor lett igazán felkapott, amikor Kim Kardashian 145 millió követőjével megosztotta Instagramon a képet, és figyelmeztette a szülőket, hogy Momo üzenetei YouTube-tartalmakban vannak elrejtve. A YouTube hivatalosan elutasított ezt, de Momo addigra már igazi városi legendává vált. Skóciában és Argentínában is beszámoltak Momohoz köthető esetekről.

via GIPHY

Az Orion Pictures cím nélküli Momo projektje a kibővítheti a történetet kortárs digitális világon túlra is. Az Aiso által készített szobor a japán folklórban gyökerezik: Ubume legendája ugyanis egy gyerekeket elragadó, harapós madárról szól.

Sokkal félelmetesebb lesz az Az – 2. fejezet, mint az első rész

Pennywise visszatér, és készen áll arra, hogy újabb borzalmakat szabadítson a Derry nevű városka lakóira. A Warner Bros. már be is mutatta a sorozat következő részének hátborzongató előzetesét, írta a magazin. A Stephen King regényén alapuló első rész 2017-ben futott a mozikban nagy sikerrel.

A projekt kapcsán újra együtt dolgozik Roy Lee és Taka Ichise, akik közösen készítették az Átok és A kör filmeket is, a horrorrajongók nagy örömére. Roy Lee-nek köszönhetjük Hollywood egyik legsikeresebb horrorfilmjét az Azt, és a hamarosan bemutatásra kerülő Az – Második fejezet című filmben is közreműködik.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból