Ellopták a Mona Lisa festményt, Jodie Foster lecsapott a témára

Jodie Foster rendezi a Mona Lisa, 1911-es festményrablásáról szóló filmet.

Egy könyv alapján készül a Mona Lisa-rablást feldolgozó film

A Leonardo da Vinci által festett Mona Lisa eltűnése körüli médiacirkuszt és a hajtóvadászat történetét Seymour Reit The Day They Stole The Mona Lisa című könyve dolgozta fel. A könyv alapján a kétszeres Oscar-díjas Jodie Foter készít filmet, írja a Dazed.

mona lisa
Mona Lisa / Kép: Leonardo da Vinci

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ez egy vicces történte, maga a bűntett sem volt igazán kifinomult. A történetünk a valós eseményeket keveri a fikcióval és a rablás mögött álló karakterekre koncentrál[/perfectpullquote]

– nyilatkozta a Los Angeles Media Alapítvány vezetője a filmről. Az egyelőre cím nélküli alkotásról további részleteket nem árult el.

A cikk folytatódik a következő oldalon, lapozz!

Még Picasso-t is kihallgatták az ügyben

jodie foster 1
Jodie Foster / Fotó: Jason Merritt

Az események annak idején az írót, Franz Kafkát is elbűvölték. Sőt, a rendőrség kihallgatott olyan ismert művészeket is, mint Guillaume Apollinaire költőt és a legendás Pablo Picasso festőt is.

Wes Anderson új filmje, a The French Dispatch hemzseg a sztároktól

Wes Anderson új filmje, a The French Dispatch hemzseg a sztároktól Nem lesz 4 órás az új Wes Anderson-film Korábban, az IMDb adatai szerint felmerült az a pletyka, hogy Wes Anderson új mozija 241 perces hosszúságúra rúg majd. Ezzel a rendező leghosszabb filmje lenne az alkotás.

A rablást Vincenzo Perugia hajtotta végre, aki két évig bujkált az igazságszolgáltatás elől, amely akkora médiavisszhangot váltott ki 2011-ben, hogy a festmény legendássá vált.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból