Claude Monet egykori háza kibérelhető Airbnb-n

A művészetkedvelő utazóknak van egy jó hírünk! Ki lehet bérelni Claude Monet egykori házát a nyaralás idejére, írja az Artsy.

Az impresszionista festő a 19. században vásárolta meg a házat. Az Airbnb leírása alapján a művész azért választotta ezt az épületet, mert a hozzátartozó kert ideális volt a zöldségek termelésére, amikből szeretett főzni.

Monet tavirózsás képe volt a Christie’s New York-i impresszionista aukciójának fénypontja

Az aukció teljes bevétele 279,2 millió dollár (80 milliárd forint) volt, amely a tavalyi impresszionista és modern árverésen elért bevétel fele, és szakértők szerint a visszaesés egy piaci korrekciót jelez. A vasárnapi árverésen a vásárlók 61 kikiáltási tételre licitálhattak, ezek közül 51 kelt el, ami 85 százalékos eladási arányt jelent.


A franciaországi Giverny-ben található ház ugyan nem az az otthon, amiben Monet akkor élt, mikor a híres Tavirózsák-sorozatot alkotta, az is egy rövid sétára van tőle.

A ház 2017 óta elérhető az Airbnb oldalon. Az azóta érkezett pozitív értékelések alapján egyedülálló élményt biztosít Monet munkásságának kedvelői számára.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból