Itt a bizonyíték, hogy ez a japán szobrász szinte bármit képes megalkotni kartondobozokból

Monomi Ohno, japán szobrász rendkívül népszerű, Instagram követőinek száma meghaladja a 13 ezret. Mestere a kartonpapír használatának, lenyűgöző szobrokat képes megalkotni a hétköznapi anyagból, írja a Boredpanda.

A kartondobozok művésze, Monomi Ohno

Monomi Ohno

A művész alapanyag-választása nem szenvedélyből vagy a kartonpapír könnyű felhasználhatóságából fakad, hanem a szükségszerűségből. Ohno az Osaka Művészeti Iskola tanulója Japánban. Pénzhiány miatt olyan alapanyagot kellett választania a projektjeinek megvalósításához, amely nagy mennyiségben és olcsón hozzáférhető. Így esett a választása a kartonpapírra.

Stephanie Kilgast: A szobrász, aki művészeti magasságokba emelte a szemetet

“A szobrászkodás örömet ad. A romboló emberi tevékenységek azonban kétségbe ejtenek. Az érzelmek őrületbe kergetnek. Az alkotás pedig mindezt kiegyensúlyozza” – magyarázza a szemétszobrász. A konzervdobozokat, törött tányérokat színes szobrokká varázsolja. A kidobott tárgyakat a flóra és fauna különböző elemeivel ötvözi. Saját szavai szerint művei “a kiömlött olaj és a vidám apokalipszis” keveréke.

Ohno alkotásainak egy része hétköznapi tárgyak, mint órák, ismert nassolnivalók, de más bonyolult tárgyakat is megformál: autókat, robotokat vagy népszerű pop kulturális figurákat. Monomi Ohno alkotásai hihetetlenül részletgazdagok és realisztikusak.

Nincs mit felvenned? Monomi Ohno számára nem gond az öltözködés

Katonai sisak Ohno-módra

Oldschool járgány

Akira képregény karton borítóval

Ebéd-ihlette kartonszobor

Lánctalpas teherautó

Ez szintén csak a szádban olvad

Robotharcos

LEGO Batman kartonból

Részletgazdag tank kartonból

Harcra készen

Monomi Ohno alkotásaival

A szerk. ajánlása

Címlapról

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból