Nézem Film John Oliver: „Inspiráló idióták, akik átírták a humor szabályait”...

John Oliver: „Inspiráló idióták, akik átírták a humor szabályait” – 50 éves a Monty Python Repülő Cirkusza

Promóció

„A Monty Python azért élt meg ennyi évet, mert a világ egyre jobban elpythoneszkesedett. Ma több az extrém hülyeség, mint eddig bármikor” – ezekkel az ünnepélyes szavakkal igazolta az angol abszurd humorista csoport fél évszázados fennállásuk létjogosultságát.

Promóció

Ötven évvel ezelőtt, 1969. október 5-én került adásba a Monty Python Repülő Cirkuszának első része a BBC1-en, és ezzel az öt brit és egy amerikai humorista forradalmasította a nevettetés műfaját. Sokak szerint a szórakoztatóiparra tett hatásuk a Beatles-éhez mérhető.

A Monty Python Repülő Cirkusza 50 éves

“1969-ben John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin és Graham Chapman tett pár kis hülye lépést az embernek, de nagy, szürreális ugrást a szórakoztatóipar számára, amikor rászabadították a gyanútlan brit közönségre zseniális jeleneteiket” – fogalmaznak az It’s… Monty Python at 50 megemlékezés szervezői.

Monty Python – Silly Walk

Uploaded by Man Fictief on 2017-04-26.

Az It’s… Monty Python at 50 a legnagyobb és leghülyébb ünnepségsorozat, amellyel az alkotók, az eredeti sorozat és az abból gyökerező, sarjadzó és virágzó ágak-bogak előtt tisztelegnek.

Hogy a fő művet és a rengeteg ágat-bogat alaposan meg lehessen ünnepelni, már szeptember 1-én elkezdődtek az események.

Előkerült az archívumokból a 4 évadnyi Repülő cirkusz 45 része, a nagy klasszikusok (Gyalog galopp, Brian élete, Az élet értelme, A hal neve Wanda), a régi élő fellépések felvételei, a Monty Python-korszak előtt készült ritkaságok, amelyeket maratoni mozivetítéseken mutattak be. A Brit Filmarchívum Pythonos anyagaiból kiállítást szerveztek, Michael Palin produceri felügyeletével eddig még sosem hallott felvételekből készültek rádiós anyagok.

A Brexit még a Monty Python tagjait is durván megosztja

Az angol Radio Times rádiós magazinnak nyilatkozott nemrég Terry Gilliam. Többek között arról beszélt, hogy a Brexit és Donald Trump színre lépése óta mélységesen depressziós. Ennek kapcsán pedig reagált John Cleese korábbi véleményére, mely szerint alkotótársa helyesli az EU-ból való kilépést. “Én az ösztönös és együgyű amerikai vagyok.

Október 5-én pedig egy Guiness rekordkísérletre várják a rajongókat: az egy helyen lévő legtöbb Gumby-nak öltözött ember rekordját szeretnék felállítani Londonban.

A hardcore rajongók és a gyűjtők számára számos különleges, jubileumi kiadású albummal, könyvvel és dizájnos ajándéktárggal készült a csapat.

Még saját sört is készítettek az alkalomra, találóan „nagyon hülye IPA” néven. Aki túltolja, annak garantált a bejutás a Hülye Járások Minisztériumába.

Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3