Morfydd Clark: A walesi anyanyelvem nagy hatást gyakorolt arra, amilyen színésznővé váltam

A rendezők sorban állnak azért, hogy Morfydd Clark színésznővel dolgozhassanak, miközben a nemzetközi közönség első mozifilmes főszerepének, a Saint Maudnak köszönhetően még csak most kezd megismerkedni a furcsa keresztnevű, fiatal színésznővel. Mit kell róla tudni, és milyen út vezetett az eddigi sikereihez?

Nyugalom és izzó energia

Morfydd Clark 16 évesen, amikor édesanyja látta a kínlódását, kimaradt a középiskolából. Ő javasolta, hogy próbálkozzon meg a színjátszással, mert azt még általános iskolás korában szerette csinálni. Elment a walesi és a brit nemzeti ifjúsági színház, sőt, az ifjúsági operaház meghallgatására is.

morfydd clark szineszno wales
Morfydd Clark / Fotó: Guy Coombes

„Mind a három helyre felvettek, erre nem is számítottam. Ekkor kezdett el jobb irányba fordulni az életem” – emlékezett vissza a színésznő.

In theaters (UK) and on demand (US) October 2!

No Description

Clark ma az Egyesült Királyságban a legkeresettebb feltörekvő sztár. A Londoni Filmfesztiválon egyszerre három filmjét mutatták be. A rendező Armando Iannucci szerint csak a legélesszeműbbek vették észre, hogy Clark a David Copperfield rendkívüli életében nem csak a címszereplő menyasszonyát játssza, hanem az édesanyját is. Hozzátette, ez is azt bizonyítja, mennyire elmerül az adott szerepben, pedig mindkét karakter összetett jellem. A fiatal színésznő kívülről nézve rendkívül nyugodt, miközben hihetetlen energia izzik benne, és ez varázslatos kisugárzást kölcsönöz a lényének.

Pierce Brosnan: James Bond mindörökké velem marad

Pierce Brosnant most a Netflix Eurovíziós Dalfesztivál: A Fire Saga története című vígjátékának egyik mellékszerepében láthatjuk viszont. A film cselekménye szerint egy izlandi popduó ( Will Ferrell és Rachel McAdams) kijut a 180 milliós nézettségű, nagyszabású zenei eseményre.

Az Úr sötét anyagai tévésorozatban Clara nővért játszotta, az év elején bemutatott Dracula minisorozatban az egyik női főszerepet, Minát alakította. A Nemzeti Színház karantén alatt vetített Live évadában a 2015-ben felvett Veszedelmes viszonyok című kosztümös drámában tűnt fel. Clark jelenleg közel egy éve Új-Zélandon forgatja a szupertitkos és szuperdrága Gyűrűk ura-sorozatot az Amazon streamingcsatorna számára. Az Eternal Beauty című fekete komédiában egy paranoid skizofréniában szenvedő nő fiatalkori énjét alakítja.

Saint Maud | Official Trailer HD | A24

SUBSCRIBE: http://bit.ly/A24subscribe YOUR SAVIOR IS COMING. From writer/director Rose Glass and starring Morfydd Clark and Jennifer Ehle. SAINT MAUD – Sprin…

A mozikban a járvány miatt idén ősztől vetített Saint Maud című pszichohorror főszerepében viszont egy elmebeteg ápolónőt alakít, aki megszállott vallásosságában éli ki belső agóniáját, ami egyre fenyegetőbb következményekkel jár mind saját magára, mind az ápoltjaira nézve.

ADHD és a hiraeth

Clark Svédországban született, ahol kétéves koráig élt szüleivel, mielőtt visszaköltöztek volna Wales-be.

Paloma Faith: “Egy egész turnét nyomtam végig a szülés utáni depressziótól elpusztulva”

Paloma Faith-nek egy hároméves kislánya van, akit élettársával, Leyman Lahcine-nel nevel. Faith elmondása szerint a karantén ideje alatt végtelenül fontossá és mindennél jelentőségteljesebbé vált a családi közeg és biztonság. Ha a világ nem fordult volna feje tetejére, a vírus miatt valószínűleg Faith most is turnézna, koncertekre járna és szakadatlanul dolgozna egyik új albumán.

A gyerekkorát nem csak a svéd gyermekirodalom határozta meg, hanem a figyelemhiányos hiperaktivitás zavar diagnózis is, amelyet hétéves korában kapott.

„Nem szerettem iskolába járni, kamaszként pedig depressziós voltam és pocsékul éreztem magam” – vallotta be a The Guardian interjújában.

Morfydd Clark at the “His Dark Materials” premiere at on October 15, 2019 in London ✨ Truly mesmerizing! . . . . #morfyddclark #hisdarkmaterials #thelordoftherings #lordoftherings #lordoftheringsseries #lotrseries #galadriel #lotr #lotronprime #saintmaud #A24 #eternalbeauty #dracula #draculaseries #draculanetflix #thepersonalhistoryofdavidcopperfield #themanwhoinventedchristmas #loveandfriendship #actress

No Description

Miután otthagyta az iskolát a színház kedvéért, mindez megváltozott. Olyannyira, hogy még egyszer nekivágott egy sulinak, ahol hozzá hasonló diagnózissal rendelkező és autista tanulók jártak. Az egyik ottani mentora ismerte fel a tehetségét, és biztatta, hogy iratkozzon be egy színiiskolába, próbálkozzon meg hivatásszerűen a színészettel. Így került a londoni Drama Centre-be, ahol végzősként a Theatr Genedlaethol Cymruban, a walesi Nemzeti Színházban már címszerepet játszott a nemzeti eposzból készült darabban, a Blodeuweddben.

Love & Friendship Movie CLIP – Marriage (2016) – Kate Beckinsale, Morfydd Clark Movie HD

Subscribe to COMING SOON: http://bit.ly/H2vZUn Subscribe to TRAILERS: http://bit.ly/sxaw6h Like us on FACEBOOK: http://bit.ly/1QyRMsE Follow us on TWITTER: h…

Miután végzett, egy éven belül három mozi- és két tévéfilmben szerepelt, köztük a nagysikerű független alkotásban, a The Fallingban. Eközben színpadon olyan klasszikus szerepekben is foglalkoztatták, mint Júlia, Cordelia a Lear királyban és a már említett Veszedelmes viszonyok.

„Rendelkezik azzal a ritka képességgel, hogy úgy játszik a színpadon, mintha ő találná ki a szövegét, és nem előre megírt mondatokat mond vissza. A színpadi játéka sosem mesterkélt” – állította róla egy rajongója, aki már régóta figyeli Clark színpadi karrierjét.

Morfydd as Dora Spenlow in @copperfieldfilm #morfyddclark #thepersonalhistoryofdavidcopperfield

No Description

A Screen International című szaklap 2016-ban A holnap sztárjának jelölte, és ezzel olyan ténylegesen befutott sztárok nyomába ért, mint Emily Blunt, Robert Pattinson vagy Tom Hiddleston. Clark sikereit mégsem a tehetségének tudja be, hanem a walesi nyelvnek és a hiraeth-nek.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A hiraeth több szerepemben is megjelenik. Azt jelenti: vágyakozni valami után, ami már elmúlt vagy soha nem is létezett. Csak ez az egyetlen szó a walesi anyanyelvemen ilyen nagy hatást gyakorolt arra, hogy milyen színésznő lett belőlem. Szerencsésnek tartom magam, hogy ebből a kis országból származom. Nagyon romantikusan és érzelmesen tudjuk kifejezni magunkat, és ez nagy segítség például egy Shakespeare-darab esetében[/perfectpullquote]

– nyilatkozta a színésznő.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból