Hallgatom Felmérés szerint azt se tudja a brit fiatalok egyharmada,...

Felmérés szerint azt se tudja a brit fiatalok egyharmada, ki az a Mozart

Promóció

Egy felmérés szerint a brit fiatalok egyharmada még soha nem hallott Wolfgang Amadeus Mozart zeneszerzőről, ötből egy azt gondolja, Johann Sebastian Bach még mindig él. Viszont mindenki tudja, ki az az Adele.

Promóció
- Advertisement -

A brit fiatalok 70 százaléka soha nem hallott Wolfgang Amadeus Mozart zeneszerzőről egy friss felmérés szerint, írja a Daily Mail. A kutatók azt mondták, sokkolta őket az eredmény. Az is kiderült, hogy a 18 és 34 éves korúak 94 százaléka tudta, ki az az Adele.

Wolfgang Amadeus Mozart / Fotó: Shutterstock

Ha ez nem lenne sokkoló nektek is, a közvélemény-kutatás 2000 válaszadójából ötből egy még mindig azt hiszi, Johann Sebastian Bach még mindig él – 1750-ben hunyt el.

A brit lap szerint Debbie Wiseman zeneszerzőt, aki a londoni Royal College of Music látogató professzora is, megriasztották az adatok, amelyből egyértelműen kiderül, teljesen ingnorálja a fiatal generáció a klasszikus zenét.

Kutatók bizonyították, az ementáli sajt Mozarttól és Led Zeppintől nem, de a hiphoptól bársonyosabb

Bársonyosabb és nagyobb lyukú az az ementali sajt, amelyet folyamatosan zenén érlelnek, svájci kutatók szerint a hiphop ebből a szempontból hatékonyabb, mint Mozart zenéje. A Berni Művészeti Egyetem Kutatói kilenc darab tízkilós ementali sajtkorongot érleltek különállóan faládákban szeptembertől fél éven át, hogy teszteljék, miként hat a zene ízük és állaguk alakulására.

Wiseman hozzátette, több iskolát is ösztönzött, hogy tegyenek többet azért, hogy a nagyszerű zenészerzők ne vesszenek el a jövő generáció számára.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3