Egy felmérés szerint a brit fiatalok egyharmada még soha nem hallott Wolfgang Amadeus Mozart zeneszerzőről, ötből egy azt gondolja, Johann Sebastian Bach még mindig él. Viszont mindenki tudja, ki az az Adele.

A brit fiatalok 70 százaléka soha nem hallott Wolfgang Amadeus Mozart zeneszerzőről egy friss felmérés szerint, írja a Daily Mail. A kutatók azt mondták, sokkolta őket az eredmény. Az is kiderült, hogy a 18 és 34 éves korúak 94 százaléka tudta, ki az az Adele.

Wolfgang Amadeus Mozart
Wolfgang Amadeus Mozart / Fotó: Shutterstock

Ha ez nem lenne sokkoló nektek is, a közvélemény-kutatás 2000 válaszadójából ötből egy még mindig azt hiszi, Johann Sebastian Bach még mindig él – 1750-ben hunyt el.

A brit lap szerint Debbie Wiseman zeneszerzőt, aki a londoni Royal College of Music látogató professzora is, megriasztották az adatok, amelyből egyértelműen kiderül, teljesen ingnorálja a fiatal generáció a klasszikus zenét.

Kutatók bizonyították, az ementáli sajt Mozarttól és Led Zeppintől nem, de a hiphoptól bársonyosabb

Bársonyosabb és nagyobb lyukú az az ementali sajt, amelyet folyamatosan zenén érlelnek, svájci kutatók szerint a hiphop ebből a szempontból hatékonyabb, mint Mozart zenéje. A Berni Művészeti Egyetem Kutatói kilenc darab tízkilós ementali sajtkorongot érleltek különállóan faládákban szeptembertől fél éven át, hogy teszteljék, miként hat a zene ízük és állaguk alakulására.

Wiseman hozzátette, több iskolát is ösztönzött, hogy tegyenek többet azért, hogy a nagyszerű zenészerzők ne vesszenek el a jövő generáció számára.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk