Film készül a brit független televíziós csatorna, az ITV arany tojást tojó tyúkjából, a Downton Abbeyből.

Hirdetés

Habár a Crowley család életét bemutató sikersorozat hat évad után 2015 karácsonyán véget ért, a rajongók tábora mégis napról napra nő. A készítők már korábban is elhintettek néhány hírmorzsát a folytatással kapcsolatban, a hivatalos bejelentésre azonban idáig várnunk kellett.

A sorozat alapötletének gazdája, Julian Fellowes a napokban azt nyilatkozta:

a készülő film munkálatai már elkezdődtek, és a sorozat teljes szereplőgárdája vissza fog térni.

A hat évados, brit környezetben játszódó sorozat ugyan nem rendelkezik korszakalkotó ötletekkel, és cselekménnyel: egy angol nemesi család és személyzetének életét mutatja be, különösképp kitérve a karakterek lélektani ábrázolására, osztályharcaira, vívódásaira. Az évadok alatt belecsöppenhetünk az 1910-es évek hangulatába, az első szüfrazsett-mozgalmakba, az első világháború történéseibe – mind a frontokon, mind a hátországban -, az 1929-es gazdasági krízisbe, és még sok más olyan eseménybe, amivel addig a történelemkönyvek lapjain találkozhattunk. A sorozat amellett, hogy a korhű megvalósítás, és díszlet kapcsán bekerült a 100 legszebb film és sorozat listájába is, II. Erzsébet királynő egyik személyes kedvence.

A film megjelenésének időpontjáról még nincs pontos dátum. Mi már nagyon várjuk, hogy újra találkozzunk mindenki kedvenc nagyijával, Maggie Smith-szel (Apácashow, Harry Potter-filmek), és újból hallhassuk Jim Carter (A szerelmes Shakespeare, 102 kiskutya) ékes, brit akcentusát.

Hirdetés