Bilbaoban rendezték a 2018-as MTV Europe Music Awards díjátadó ünnepséget.

A 2018-as díjátadót Spanyolországban, Bilbao városában rendezték meg novmeber 4.-én a Bilbao Exhibition Centre-ben. A zenei díjátadón a legismertebb előadókra szavazhattak a rajongók, már hetekkel a műsor előtt.

Az est házigazdája az Oscar-díjra jelölt Hailee Steinfeld énekes-színésznő volt, akinek színpadi jelenléte MTV Europe Music Awards produkciók történetében egyik legerősebbnek bizonyult.

Ezzel magasra tette a lécet az őt követő házigazdák számára.

Steinfeld a soron következő Transformers sztárja, ezért a film egyik betétdalát a Back to life szerzeményt énekelte el, miközben a húsztagú tánckar élő járművet formázott körülötte.

Hailee Steinfeld – “Back To Life” Live | MTV EMAs 2018

Hailee Steinfeld performs “Back to Life” at the MTV 2018 European Music Awards in Bilbao. Check out more from 2018 MTV European Music Awards here: http://www.mtvema.com/ Subscribe to MTV for more great videos and exclusives!

A női előadók uralták a színpadot az eseményen, hiszen az est nagy győztesei között szerepelt Camila Cabello, Nicki Minaj és Janet Jackson, valamint Bebe Rexha, a spanyol Rosalía és maga Hailee Steinfeld is.

Nicki Minaj Good Form számával nyitották az eseményt egy látványos pirotechnikai elemeket sem nélkülöző produkcióval, majd a brit, csajos pop banda a Little Mix csatlakozott hozzá a színpadra a Woman Like Me számmal. Az énekesnő a legjobb hiphop előadó díját vihette haza.

Camila Cabello – Havana (Vertical Video) ft. Young Thug

“Havana” – Spotify Vertical Video Video Director: Sam Lecca Available at Spotify: http://smarturl.it/Havana_Sptfy Find Camila Here: Twitter: @camila_cabello IG: @camila_cabello Facebook: @97camilacabello Website: www.camilacabello.com #Havana #HAVANAtheMOVIE #Camila #CamilaCabello (C) 2017 Simco Ltd.

A kubai származású Camila Cabello több elismerést is bezsebelt a legjobb előadó, a legjobb dal és a legjobb videoklip kategóriákban. A sikert  Havana című szerzeményével érdemelte ki. Meghatottan köszönte meg a díjat rajongóinak.

Tudom, milyen rajongónak lenni. Emlékszem, amikor 14 évesen én is szorítottam a kedvenc előadóimnak, mikor hasonló műsorokat néztem. Tudom, milyen különleges kötelék van a rajongók és a kedvenc előadóik között és tudom, ugyanilyen kötelék van a saját rajongóimmal is

– mondta Camila a díj átvételekor.

Dua Lipa a legjobb pop előadó díját kapta, míg Cardi B a legjobb új előadó kategória győztese lett. Shawn Mendes – a tavalyi év nagy győztese – idén a legjobb élő előadás díjával térhetett haza. A 5 Seconds of Summer banda pedig a legjobb rock kategória győztesének bizonyult.

Ariana Grande a második legtöbb jelölést kapó alkotó volt az est folyamán, viszont egyiket sem sikerült díjra váltania.

Az emlékezetes produkciók sorát bővítette a spanyol csillag Rosalía produkciója és Janet Jackson, aki a Made For Now / All for You és Rhythm Nation számainak egyvelegével és tucatnyi táncos, dobos kíséretében nyűgözte le a közönséget.

Janet Jackson – “Made For Now / Rhythm Nation / All For You” Live | MTV EMAs 2018

Janet Jackson performs a medley of “Made For Now / Rhythm Nation / All For You” at the 2018 European Music Awards in Bilbao. Check out more from 2018 MTV European Music Awards here: http://www.mtvema.com/ Subscribe to MTV for more great videos and exclusives!

Janet kiállt a bántalmazott nők jogainak védelmében is, amikor megköszönte az MTV Europe Music Awards Global Icon díját.

Egyike vagyok azoknak a nőknek. Azoknak a nőknek, akiket bántalmaztak. A nőknek, akiket megfélemlítettek, akiknek félelemben kellett élniük. Veletek vagyok! A testvéreim vagytok!

– hangzott Janet tüzesre sikerült felszólalása.

A Janet Jackson felszólalását Halsey látványos, vizes és eső-áztatta produkciója a Without Me követte.

Halsey – “Without Me” Live | MTV EMAs 2018

Halsey performs “Without Me” at the 2018 European Music Awards in Bilbao. Check out more from 2018 MTV European Music Awards here: http://www.mtvema.com/ Subscribe to MTV for more great videos and exclusives!

Az amerikai popduó a Jack & Jack a Rise című számuk alatt akrobatikus levegőbe emelkedése is a látványos a produkciók sorát bővítette. A rajongók annyira fellelkesültek a mutatvány láttán, hogy felugráltak az MTV Europe Music Awards színpadára, így éltetették kedvenceiket.

Jack & Jack – “No One Compares To You / Rise” Medley Live | MTV EMAs 2018

Jack & Jack perform a medley of “No One Compares To You” and “Rise” at the 2018 MTV European Music Awards in Bilbao. Check out more from 2018 MTV European Music Awards here: http://www.mtvema.com/ Subscribe to MTV for more great videos and exclusives!

Az est végnek közeledtével a hip hop királynője, Nicki Minaj visszatért a színre, hogy  Jason Derulo és David Guetta társaságában elénekelje Andrea Bocelli – Con Te Partiro dalának átdolgozását Goodbye címmel.

David Guetta & Jason Derulo ft. Nicki Minaj – “Goodbye” Live | MTV EMAs 2018

David Guetta, Jason Derulo and Nicki Minaj perform “Goodbye” at the 2018 MTV European Music Awards in Bilbao. Check out more from 2018 MTV European Music Awards here: http://www.mtvema.com/ Subscribe to MTV for more great videos and exclusives!

A műsor fináléjában Marshmello és Anne Marie közös előadását a Friends és a Happier című dalokat hallhatta az MTV Europe Music Awards közönsége.