Egy műanyagból kiemelkedő bálna tűnt fel a Parlament előtt, hogy szembenézzen a kormánnyal

A Greenpeace Magyarország installációját ma délelőtt a Parlamentnél láthatjátok, holnap pedig egész napra a Deák térre költözik. A környezetvédő szervezet a túlzott műanyaghasználat ellen kíván tiltakozni.

Látványos akcióval hívja fel a figyelmet a műanyagmentes hónapra a Greenpeace: két szeméttengerből kiemelkedő, papírból készült bálna installációját helyezték el a Kossuth téren, a Parlament előtt.

greenpeace műanyag bálna parlament műanyagmentes július
Bálna installáció a Parlament előtt / Fotó: Greeanpeace hivatalos Facebook-oldala

Sajnos az installáció nem sokáig maradt a téren, délben már el kellett távolítani.

Perger András, a Greenpeace munkatársa: „Ennek véget kell vetnünk”

Erdőtüzek pusztítanak, olvadnak a jégsapkák, elpusztul a Föld. A 444-en megjelent cikk kizárólagosan az embert tette felelőssé ezekért a katasztrófákért és az ezeket okozó felmelegedésért. Mennyi ráció van ebben? Ha pusztán a felmelegedés lenne a kérdés, akkor azért egyértelműen az emberi tevékenység általi szén-dioxid-kibocsátás a felelős.

Azonban holnap reggel, kilenc órakor, a Deák téren állítják fel, ahol este nyolcig látható lesz.

Alighanem a projekt a Műanyagmentes Júliushoz is köthető. A Greenpeace Magyarország Facebook-oldalon írják a szervezők: “jó alkalom arra, hogy egyénileg is nemet mondjunk az egyszer használatos műanyagokra.”

greenpeace műanyag bálna parlament
STOP MŰANYAG felirattal hívja fel a figyelmet a műanyagszennyezésre a Greenpeace / Fotó: A szervezet hivatalos Facebook-oldala

Hozzáteszik, hogy ez nem elég, “a politikusok és a vállalatok elkötelezettségére is szükség van ahhoz, hogy felszámoljuk az élővilágot pusztító műanyagszennyezést.”

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Romániában és Ausztriában már betiltották az egyszer használatos műanyag zacskókat. Ezt várják itthon is. A petíciót ezen a linken írhatod alá, ha egyetértesz a kezdeményezéssel.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból