A Greenpeace Magyarország installációját ma délelőtt a Parlamentnél láthatjátok, holnap pedig egész napra a Deák térre költözik. A környezetvédő szervezet a túlzott műanyaghasználat ellen kíván tiltakozni.

Hirdetés

Látványos akcióval hívja fel a figyelmet a műanyagmentes hónapra a Greenpeace: két szeméttengerből kiemelkedő, papírból készült bálna installációját helyezték el a Kossuth téren, a Parlament előtt.

Bálna installáció a Parlament előtt / Fotó: Greeanpeace hivatalos Facebook-oldala

Sajnos az installáció nem sokáig maradt a téren, délben már el kellett távolítani.

Perger András, a Greenpeace munkatársa: „Ennek véget kell vetnünk”

Erdőtüzek pusztítanak, olvadnak a jégsapkák, elpusztul a Föld. A 444-en megjelent cikk kizárólagosan az embert tette felelőssé ezekért a katasztrófákért és az ezeket okozó felmelegedésért. Mennyi ráció van ebben? Ha pusztán a felmelegedés lenne a kérdés, akkor azért egyértelműen az emberi tevékenység általi szén-dioxid-kibocsátás a felelős.

Azonban holnap reggel, kilenc órakor, a Deák téren állítják fel, ahol este nyolcig látható lesz.

Alighanem a projekt a Műanyagmentes Júliushoz is köthető. A Greenpeace Magyarország Facebook-oldalon írják a szervezők: “jó alkalom arra, hogy egyénileg is nemet mondjunk az egyszer használatos műanyagokra.”

STOP MŰANYAG felirattal hívja fel a figyelmet a műanyagszennyezésre a Greenpeace / Fotó: A szervezet hivatalos Facebook-oldala

Hozzáteszik, hogy ez nem elég, “a politikusok és a vállalatok elkötelezettségére is szükség van ahhoz, hogy felszámoljuk az élővilágot pusztító műanyagszennyezést.”

MOST: Élő bejelentkezés a Parlament… – Greenpeace Magyarország

MOST: Élő bejelentkezés a Parlament elől, ahol műanyag hulladékokból kiemelkedő hatalams bálnákkal hívjuk fel a figyelmet a műanyagszennyezésre. Az…

Romániában és Ausztriában már betiltották az egyszer használatos műanyag zacskókat. Ezt várják itthon is. A petíciót ezen a linken írhatod alá, ha egyetértesz a kezdeményezéssel.

Hirdetés