Követem Élet + Stílus Egy dán cég ingyenessé tette a kajakórákat, ha közben...

Egy dán cég ingyenessé tette a kajakórákat, ha közben összeszeded a szemetet

Promóció

Egy dán cég, a GreenKayak társadalmi környezetvédelmi szerepvállalásra hívta meg a kajakozni kívánókat. A szemétszedésért cserébe ingyenes kajakórákat biztosítanak.

Promóció
- Advertisement -

Mérhetetlenül óriási a hulladék a Földön. Nem csak civilek, de több művész is beszállt a műanyaghulladékkal szembeni harcba. Sőt, az évek óta húzódó tárgyalások végéhez közelednek az Európai Unióban: betiltják az egyszer használatos műanyagokat. Az Adidas pedig biztosított mindenkit, hogy 11 millió pár cipőt készít az óceánokba került műanyagból.

A GreenKayak turistái akcióban / Fotó: Good News

A GreenKayak nevű dán cég szintén beszállt a műanyaghulladék elleni harcba, írja a Roadster. Az ír civil szervezet Dánia mellett megteremti a lehetőséget Írországban, Németországban, Svédországban és Norvégiában, hogy ingyenes kajakórákat biztosítsanak a turistáknak. Mindössze annyit kérnek, hogy miközben felderítik a környéket, a természetvédelemért is tegyenek.

Újabb csapás az óceánokra és a környezetvédelemre: fogynak a fitoplanktonok

A fitoplanktonok, az óceánok felső rétegeiben napfényből élő növényi jellegű algák. Ha már intézmények! Az Európai Bizottság és az Európai Parlament is nemet mond a műanyag szemétre. Az Európai Parlament szerdán elsöprő többséggel, 571-53 arányban jóváhagyta azt az intézkedéscsomagot, ami az egyszer használatos műanyag eszközök betiltását irányozza elő.

A kajak azért is fontos eszköz erre, mert olyan helyekre is könnyedén eljuthatnak így, ahová más módon nehéz lenne. És igen sikeresnek mondható a projekt. Több mint 11 tonnányi szemetet gyűjtöttek össze így Koppenhágában, 2017 óta.

GreenKayak in Copenhagen

Here you see how much the GreenKayaks collect in Copenhagen. Miljøkajakken

Ezt követően terjesztik ki a kezdeményezést Dublinba, Bergenbe és Hamburgba.

Dániában szeretnek az emberek kiülni a kanálisok partjaira, ám sajnálatos módon közben az úszó szemetet kell nézniük. Ilyenkor nem dobhatod le a felsődet és ugorhatsz be a vízbe, viszont beülhetsz egy kajakba és máris tehetsz valamit az ügy érdekében

– mondta Tobias Weber-Andersen, a GreenKayak alapítója.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3