Fotókiállításokkal és családi nappal is várja a látogatókat májusban a budapesti Műcsarnok.

Lesz tárlatvezetés a Műcsarnokban, de online is lehet nézni

Szeptember 25-ig látogatható A fény képei – II. Fotóművészeti Nemzeti Szalon című kiállítás, amely 208 fotográfus egy-egy munkáját mutatja be.

Május 19-én Schild Tamás fotográfus, Szilágyi Sándor független fotóművészeti író és E. Csorba Csilla művészettörténész tárlatvezetést tartanak a kiállításban a helyszínen, de online is követhető az esemény – tájékoztatta a Műcsarnok szerdán az MTI-t.

Mucsarnok Fotokiallitas Fotomuveszeti Nemzeti Szalon
Schild Tamás, Szilágyi Sándor És E. Csorba Csilla Tárlatvezetést Tartanak A Kiállításban A Helyszínen, De Online Is Követhető Az Esemény / Fotó: Magyar Művészeti Akadémia

A Fotóművészeti Nemzeti Szalont két tematikus kiállítás is kíséri. A Képekben gondolkodnak – Filmesek fotói című tárlat a fotó és film határterületét vizsgálja, és a legkülönfélébb korszakokban, filmtípusokban és stílusokban dolgozó filmesek fotóit mutatja be.

Hogyan látják a képzőművészek önmagukat és munkakörnyezetüket

A Kik vagyunk – Fotográfiák képzőművészekről című kiállítás fő vonulatát néhány fontos fényképész portfóliója képezi a kezdetektől, Székely Aladártól a jelenig. Emellett látható néhány kiemelkedő festmény is – portré és műterembelső -, amelyek arra mutatnak rá, hogyan látják a képzőművészek önmagukat, munkakörnyezetüket, és ezáltal a festmények, grafikák és a fényképészek portréi vizuális párbeszédet folytatnak egymással.

A Budapest FotóFesztivál részeként nyílt meg idén a Fotóikonok – Archívumból történelem – Howard Greenberg Gallery, New York című fotókiállítás, amely a világhírű galéria archívumából a 20. századi fotográfia legjelentősebb alkotóinak képeit vonultatja fel.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

301-es parcella nagy imre 1956 horvath erno kiallitas fotokiallitas

NÖRI: fotókiállítás mutatja be a 301-es parcellát

“Nemcsak a kiállítás, maga a Nemzeti Gyászpark is figyelmeztető jel számunkra, és a mi feladatunk, hogy azok számára is az legyen, akiknek 1989 nem volt az életük része, és már csak a történelem egy jelentős pillanataként tanulnak róla.”