Mucsi Zoltán, Wahorn András és Lakatos Márk nem nagyon értenek egyet a festészet kapcsán. Mint mondja Lakatos Márk, ahhoz, hogy jól fessen Mucsi, úgy kell kinéznie, mint Bánki Ákos. Jön a Resident Art Budapest karácsonyi vásár!

A Váci utcán épp képet fest Mucsi Zoltán. Lakatos Márk éppen arra jár, aki kérdőre vonja, hogy hogy fest. Mint mondja Lakatos, azt tudta, hogy Alföldi Róbert fest, de nem tudta, hogy Mucsi is.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Én már Alföldi előtt [festettem], csak én nem hype-olom magamat[/perfectpullquote]

– vágta rá Mucsi.

47050594 2443837858966783 6099984416619102208 O
Wahorn András A Raf Karácsonyi Vásárra Készülődik / Fotó: A Festőművész Hivatalos Facebook-Oldala

Miután elüldözte Mucsi a divattervező barátját, jön Wahorn, aki elképed, milyen nőt festett Kapa. Miután promózta Wahorn a RAF karácsonyi vásár eseményét, Mucsi értetlenkedik, hogy ki az a hülye, aki Wahorn képéért egy forintot is ad.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Kakukk legyek, ha két forintnál ad többet valaki ezért a szarért[/perfectpullquote]

– mondja Mucsi.

47573803 1917970554989331 7487125709240926208 N
Mucsi, Mint Mona Lisa, Azaz Mucsi Lisa / Fotó: Resident Art Budapest Promóvideója

Így fest Mona Lisa kicsit másképp, nevezhetnénk Mucsi Lisának is.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

RAF karácsonyi vásár

Bánki Ákos képzőművész és Schneller János művészettörténész a művészek legfrissebb alkotásaiból válogatott a vásárra: festmények, szobrok, fotográfiák és grafikák – valamennyi műfaj izgalmas kavalkádja várja a látogatókat.

Bánki Ákos: Festés közben nem érzek semmit, mégis azokban a percekben éltem igazán – Interjú / ContextUs

A legújabb egy 8-10 évvel ezelőtt abbahagyott sorozatnak az újraértelmezése, ahol a formákat, a képeket és igazából az egész pszichikai tér-sorozat velejét fogalmaztam újra. Több éve szerettem volna egy olyan lehetőséget, ahol a galériában nem csak a táblaképek kerülnek kiállításra, hanem a helyszín falának a terét is hozzá tudom illeszteni a kompozícióhoz, festményekhez.

Fókuszban a grafika

Ahogy mondani szokták: a grafika a gyűjtés előszobája. A vásáron a festmények mellett nagy számban találhatók grafikai munkák is: giclée nyomatok, szitanyomatok, litográfiák és fametszetek.

drMáriás: „Sokáig kerültem a politikát, de ő sose került el engem, így sok a törlesztenivalóm”

A képeim lenyomatai a kornak, közhangulatnak, világnak, amelyben élünk. Most a leggyakrabban használt szó a Nemzeti és a Magyar, valamint fő aktualitás a kulturkampf és a kánonok harca, így egy olyan frontvonalat nyitottam, ahol a két szó sokféleképpen értelmezhető, ami lehet magasztos, groteszk, banális vagy éppen felszabadító.

Közös bennük, hogy mindegyik szignált, számozott, azaz egyedi példány. Ez a válogatás a műgyűjtéssel ismerkedő vásárlókat szeretné megszólítani.

Kiemelt tételek

A vásár az elérhető áron kínált műalkotások mellett felvonultat kiemelt tételeket is. Ezek a tételek 100 ezer forint feletti árkategóriában kerülnek kiállításra.

Kiemelt alkotók: Bullás József, drMáriás, Wahorn András, Bernát András, Braun András, Romvári Márton, Király András, Verebics Ágnes, Kovács Lehel, Naomi Devil, Stark Attila, Király Gábor, Fajgerné Dudás Andrea, Szöllősi Géza, Halász András

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2018. december 11-22., naponta 12 és 18 óra között

Helyszín: A.P.A Galéria

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet