Mucsi Zoltán újabb ámokfutása a kortárs képzőművészeti placcon

Még tavaly decemberben mutattuk be, ahogy Mucsi Zoltán beszáll a képzőművészetbe. Akkor a Resident Art Fair promóvideójában osztotta ki Lakatos Márkot és Wahorn Andrást. A Mucsi Lisa megfestése után egy tűzoltó készüléket vásárol a színész.

Mint megírtuk, Mucsi Zoltán elkészítette Budapest egyik főterén a Mucsi Lisát. Lakatos Márk stylist és Wahorn András képzőművész próbáltak útmutatást adni Mucsinak, hogyan válhat kortárs festővé. De a határozott színész a saját feje után ment, így készült el az említett remekmű:

47573803 1917970554989331 7487125709240926208 n
Mucsi, mint Mona Lisa, azaz Mucsi Lisa / Fotó: Resident Art Budapest promóvideója

Ezúttal is ámokfutásba kezd Kapa, a tőle megszokott módon. Betéved a Pintér Galéria és Aukciósházba, ahonnan a nála lévő kerethez szeretne festményt vásárolni.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ebbe a szarba kellene egy kép[/perfectpullquote]

– indul a beszélgetés Mucsi és az eladó között. Végül talál egy tűzoltó készüléket, ami szerinte “kortárs, fiatalos, energikus, egyértelműen, ezt tudom, hogy micsoda.”

Mucsi Zoltán: “Olyan országban élünk, ahol ha más véleményen van valaki, akkor egy pillanat alatt ellehetetlenítik”

Debrecenben dolgozom jelenleg, ott próbálom Andrzej Saramonowicz Tesztoszteron című kortárs, lengyel darabját, Szikszai Rémusz rendezésében. Még nyáron elvállaltam, április 26-án látható a bemutató. Ingázom. Megyek reggel a fél 7-es vonattal, aztán jövök vissza a 2:50-essel, majd Budapesten játszom. ContextUs: Mennyire gyakori, hogy vidéki színházakban is játszol?

A videóban szereplő eladó – aki egyébként Schneller János, a Ziggy Art Fair egyik szervezője –, felszáll a vonatra. Mint mondja, a tűzoltó készülék a legújabb irányzat, benne van a modernizmus.

Nehéz lenne félrehallani, hogy a kortárs művészettel szemben kialakult prekoncepciókat igyekszik paródizálni: minden kortárs.

A vásárlás végén magához vesz egy festményt is, és persze ezt is mucsis módon: kivág egy kis darabot egy, már megfestettből.

mucsi zoltán aukció ziggy art fair
Mucsi Zoltán aukciósházban / Fotó: Ziggy Art Fair hivatalos Facebook-oldala

A Resident Art Fair után Bánki Ákos és Schneller János a Ziggy Art Fair kortárs képzőművészeti aukcióját szervezi. A vásár címe arra a szándékukra utal, hogy bemutatkozási lehetőséget teremtsenek az Y és a Z generáció alkotói számára egy kiállítás és vásár keretében, ahol minden műalkotás elérhető áron vásárolható meg.

Az aukción olyan művészek munkái találhatók meg, mint Ádám Zsófia, drMáriás, Dóra Ádám, Király Gábor, Tóth Anna Eszter vagy épp Zelei Diána.

Facebook-esemény: ITT

Megnyitó időpontja: 2019. május 17., 18 óra

Időpont: 2019. május 17-től május 25-ig, 11-22., naponta 12 és 18 óra között

Helyszín: Pintér Galéria és Aukciósház, Budapest


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból