Müller Cecília Országos tisztifőorvos nem csak lebuktatta magát humorosan Hadházy Ákos előtt, de úgy tűnik, a törvénnyel is szembe kell néznie, ha valóban feljelenti Szél Bernadett képviselő.

Szél Bernadett nem volt annyira megértő, mint Hadházy Ákos

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő arról posztolt Facebook-oldalán cikkünk megjelenése előtt néhány órával., hogy feljelentik Müller Cecília Országos tisztifőorvost, írta a 24.hu.

Muller Cecília Tisztifoorvos Szel Bernadett Hazhady Akos Email
Müller Cecília országos tisztifõorvos (j) érkezik, hogy Bedros J. Róbert, az országos kórházfõparancsnok helyettese, fõigazgató (j2) beoltsa a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinája második adagjával a fõvárosi Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban 2021. február 3-án / Fotó: Balogh Zoltán / MTI MTI/Balogh Zoltán

“Feljelentést teszünk Müller Cecília ellen hivatali visszaélés miatt. Eddig is láttuk, mert nem egy és nem kettő adatkérésünk és megkeresésünk húzódik időtlen idők óta – például a szociális intézmények helyzetét november óta titkolják –, hogy a tisztifőorvos visszaél a vészhelyzet adta lehetőséggel és anélkül tartja vissza a közérdekű adatokat akár 90 napig, hogy azok kiadása veszélyeztetné a közfeladatai ellátását, de: most maga küldte el a bizonyítékot Hadházy Ákosnak” – indokolta a képviselő a feljelentést.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Szél Bernadett szerint a levél bizonyítja, hogy „Müller Cecíliánál a hosszabbítás nemcsak, hogy automatikusan, a veszélyeztetés mérlegelése nélkül történik, de valójában annak tudatában, hogy a hosszabbítás törvényes indokai nem állnak fenn”.

Az országgyűlési képviselő azzal folytatja bejegyzését, hogy ebből is látszik, „a közérdekű adatok visszatartását lehetővé tevő rendelet alkotmánysértő, hiszen semmilyen garanciát nem ad arra, hogy azt az állami szervek nem visszaélésszerűen, az információs jogokat kiüresítő módon alkalmazzák”, ezért másodszor is alkotmányjogi panasszal fordult az Alkotmánybírósághoz.

Humorosan buktatta le magát Müller Cecília

Mint megírtuk délelőtt, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán tette közzé azt az emailt, amelyet az Országos tisztifőorvos küldött neki véletlen.

Kapcsolódó cikk

Mint írta Hadházy, “nem csak magát leplezte le, hanem azt is, hogy mire kellett a kormánynak a teljhatalom és hogyan él azzal vissza. A közérdekű adatigénylések határidejének akár 90 napra hosszabbításáról eddig is tudtuk, hogy csak a teljhatalommal való visszaélésről szól. Most azonban bizonyíték is van rá.”

A független országgyűlési képviselő azzal zárta a bejegyzését, hogy “ezek után egy tisztességes országban azonnal lemondana!”

Az Országos tisztifőorvos egyelőre nem kommentálta az ügyet.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk