Munding Márton és Szén Benjámin az idei év legjobb teamslammerei

Az idei Team Slam OB-n mindenki arra volt kíváncsi, lesz-e trónfosztás, a Munkatársak megvédik-e 2017-es címüket. Maier Péter és Juhász Márton nem volt 2018-ban annyira átütő, mint tavaly, így a dobogóra sem fértek fel.

A VI. Országos Team Slam Poetry Bajnokság döntőjében 5 tagú zsűri pontozta az előadásokat, 3 szakmai taggal és 2-en a közönségből. A szakmai zsűrit ezúttal Kemény Zsófi író, költő, slammer és Horváth ‘Színész Bob’ Kristóf színész, slammer, többszörös országos slambajnok, valamint Valuska László újságíró, szerkesztő, a Margó Fesztivál főszervezője alkották.

Slam Poetry Magyarország: “Itthon sokkal népszerűbb a slam” – Interjú

Valójában nem tudom, miért nem, pedig az írók és költők országa vagyunk, ugye. Egyébként valami hasonló volt már 2006 előtt is, például Gyukics Gábor számolt be hasonló estek szervezéséről. De valóban 2006-ban volt olyan slam poetry-est, amit már annak is neveztek. Bár az rapperek és költők versenye volt, meghívott slammerekkel, nem nevezhetett bárki.

Színész Bob összefoglaló-értékelésében elmondta, hogy a következő szempontokat vette figyelembe a performanszok megítélésénél: mennyire személyes az előadás, hogyan működik a két ember a színpadon, milyen a test és tér elfoglalása, a kapcsolat a közönséggel.

Pontozták továbbá a poetry-t mint szövegminőséget, a jelenlétet, a szenvedélyt, az okosságot.

A dobogós csapatok pedig:

1. helyezett: Harmadik vonal (Munding Márton, Szén Benjámin)

2. helyezett: kajakra bírom dzs! (Fejér Johanna, Szegedi Fanni)

3. helyezett: BBSM (Baranyai Barna, Sallai Márk)

Mielőtt kihirdette volna Hugge (Mavrák Kata) az idei győzteseket, Színész Bob és Kemény Zsófi különdíjat adott Fejér Johannának és Szegedi Fanninak, azaz a kajakra bírom dzs! csapatának! 

Nagyon szeretjük, amit képviselnek. Útmutatást adhatnak, akiknek munkásságát – annak ellenére, hogy nem lettek bajnokok  követni fogjuk!

– mondta Színész Bob.

A BBSM pedig amellett, hogy a 3. helyezést zsebelhette be, közönségkedvenc elismerésben is részesült. A Harmadik vonal pedig mindössze 1,6 pontot veszített a 60-ból. 

Arra a kérdésre, hogy mit üzen a Harmadik vonal azoknak, akik nem szeretnek csapat-slammelni, a fiúk ezt válaszolták: “Mi a faszért nem? Kell egy csapat, srácok, gyertek már! Ez a legjobb dolog! Amúgy is mindig egyedül vagytok”

A Harmadik vonal előadása 1 óra 4 perctől kezdődik, akiknek egyik legerősebb sora: “Tudod, mi magány? A BKV-ellenőr az éjszakai négyeshatoson.”

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból