Az ember a munkahelyén tölti élete nagy részét. Kivéve, ha milliomos vagy egy királyi család sarja. De vegyük most az átlagembereket! Mivel még kevés helyen engedik meg a részmunkaidőt vagy a homeoffice-t, nem árt, ha figyelembe veszünk néhány tényezőt.

Egy állás hasonlóan működik, mint egy párkapcsolat: az elején nagy a szerelem, a lelkesedés, aztán kezded megszokni az új helyzetet, már látod a hibáit, majd vagy maradsz, vagy mész, attól függően, mennyire viseled el ezeket a hibákat. Egy mérgező munkahelyen nem feltétlenül látjuk a legelején, milyen hátrányokkal jár. Egy biztos, hosszú távon még az egészségünk is rámehet. Az alábbi 7 pontot mindenképp olvasd el. Lehet, te is egy mérgező munkahelyen dolgozol.

A dolgozók nem mennek szabadságra

Floria Today
Félnek Kimaradni A Munkából / Fotó: Floria Today

Hihetetlen, de vannak dolgozók, akik vagy nem mennek vakációzni, vagy ha igen, akkor is munkával töltik az idejüket. Ennek egyik oka, hogy nem akarják felhalmozni a feladatokat.

Nincs bónusz

Market Watch
A Jutalom Hiánya A Dolgozó Teljesítményére Is Kihat / Fotó: Market Watch

A bónusz amolyan pénzbeli köszönet a dolgozók felé. Ha ez elmarad, jogosan érezhetik az alkalmazottak, hogy nincsenek megbecsülve.

A dolgozók egész nap a gép mögött ülnek

S Onedio
Az Egészségnek Is Árt / Fotó: Onedio

Durva, de egy átlagember 9 órát ül egy nap. De ami ennél is aggasztóbb, ez 15%-kal megnöveli a korai halál esélyét.

Megfelelő tréning hiánya

Safety Service
A Legtöbben Nem Maradnak, Ha Nincs Munkahelyi Tréning / Fotó: Safety Service

Majdnem a dolgozók fele (40%) felmond az első évben, ha nem kap megfelelő képzést. Azt is fontos megjegyezni, hogy a cégek, amelyek pénzt szánnak erre, 202%-kal jobban teljesítenek.

Nincs hol lazítani

Monster
A Lazítás A Munkahelyen Is Fontos / Fotó: Monster

Az ideális, ha van kint és bent is egy szabad hely, ahol a dolgozók kiengedhetnek kicsit. Ennek hiányában sokkal frusztráltabb a munkahelyi légkör.

Mindenki pletykál

Work Money
A Pletyka Az Erőszak Egyik Forrása / Fotó: Work + Money

Mint kiderült, a pletyka témája nem fontos, mindenképpen negatív hatása van. Ugyanis ez a munkahelyi erőszak egyik forrása.

Gyenge alapok

Serr Synergy
A Vezetők Etikai Viselkedésén Rengeteg Minden Múlik / Fotó: Serr Synergy

2017-ben több mint 84000 diszkriminációval kapcsolatos esetet nyújtottak be. Ebben nagy szerepe van a vezetők értékrendjének.

A #MeToo után is sok a munkahelyi szexuális zaklatás

Nem lehet tagadni, hogy a #MeToo és a Time’s Up mozgalmak rengeteget tettek azért, hogy a szexuális zaklatás áldozatai nagyobb láthatóságot, több védelmet és megértést kapjanak, de még mindig csak egy hosszú út elején állunk. A brit Young Women’s Trust friss felméréséből például kiderült, a nők most is gyakran válnak munkahelyi szexuális zaklatás áldozataivá.

Ha bármelyiket tapasztalod, gondold át, megéri-e maradni!

A 7 pontot a Point Park Egyetem állította össze.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet